Sons of Korah op Nederland 2

Het afgelopen najaar toerde de Australische formatie ‘Sons of Korah’ door Nederland. De psalmen werden op een eigentijdse manier vertolkt. Zendtijd voor Kerken maakte opnamen tijdens het concert en zendt dit uit op zondag 7 maart 2010 om 11.00 uur via Nederland 2.

Ds. Johan Plug voorziet vanuit Jeruzalem de psalmen van commentaar en houdt een meditatie over Psalm 27 en over rol van de psalmen in het leven van Jezus.

Sons of Korah geeft de Bijbelse psalmen een unieke, eigentijdse kleur. Vanaf het begin van de kerk vormen de psalmen de kern van de aanbiddingsmuziek. Sons of Korah laat deze vertrouwde liederen op een vernieuwende manier klinken. Leadzanger Matthew Jacoby: “De psalmen zijn Bijbelse songteksten die het mooist tot hun recht komen op een gezongen manier. Dat kan zoals het al eeuwen gebeurt op Geneefse melodiëen in de kerken. Maar ook op een eigentijdse manier waardoor het mogelijk is om een goede aansluiting te krijgen met de teksten en de muziek. Psalmen zijn prachtig, ze zijn geschreven voor verschillende situaties van het leven. Je kunt ze elk moment van de dag lezen of zingen. Met passende muziek worden de psalmen intensiever beleefd en kunnen de woorden ons dichter bij God brengen.”

Sons of Korah bestaat uit vier muzikanten, Matthew Jacoby (zang/gitaar), Rod Gear (contrabas, piano, accordeon, mandoline), Rod Wilson (drums, percussie) en Mike Avery (basgitaar, keyboard).

Van de op CD uitgebrachte psalmen zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht.

Ds. Johan Plug is geboren in Australië. Hij is erg onder de indruk van de manier waarop de Sons of Korah de psalmen vertolken. Tegenwoordig is hij predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in het Groningse Hoogezand. Vanuit Israël legt hij verbinding tussen de oude psalmteksten, de nieuwe vertolkingen en de invloed van de psalmen in het leven van Jezus.

03-03-2010
Muziek
https://www.sonsofkorah.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies