Half miljoen mensen krijgt schoon drinkwater

Onlangs werd de 500e diepwaterbron geslagen in Madjatome village, Benin. GAiN is blij en dankbaar dat er al zoveel diepwaterputten zijn geslagen en daarmee een half miljoen mensen toegang hebben tot schoon drinkwater.

In 2005 startte GAiN (Global Aid Network) met het slaan van diepwaterbronnen op uitnodiging van de overheid van het Afrikaanse land. GAiN werkt samen met een aantal grote kerken en met de centrale overheid. In overleg wordt bepaald welke locaties het beste geschikt zijn voor de waterbronnen. In samenwerking met de lokale autoriteiten en de dorpsbewoners wordt de diepwaterbron geslagen, in gebruik genomen en beheerd.

In totaal is GAiN continue actief in de landen Benin, Togo en Tanzania met vijf boorteams. Hiervan zijn er ruim 250 diepwaterbronnen geslagen in Benin. Waterbronnen worden door GAiN met name geslagen in gebieden met weinig en slechte toegang tot water. In de gebieden waar GAiN werkt, bevindt het schone water zich gemiddeld op vijftig meter diepte en kunnen de mensen het zelf niet bereiken. Deze diepwaterbronnen worden gefinancierd door giften van particulieren, scholen, kerken en bedrijven.

Vandaag de dag wordt er in veel Afrikaanse landen water gedronken uit rivieren, stilstaande vervuilde vennetjes en moerassen. De gevolgen voor de gezondheid zijn desastreus. Kinderen zijn vaak het slachtoffer, het is de oorzaak van tachtig procent van de ziekten zoals cholera en dysenterie. Per minuut sterven wereldwijd vier mensen door watergebrek.

Gain Helpt
04-05-2012
Hulpverlening
https://www.gainhelpt.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies