Lees- en Luisterbeurs schrapt muziekprogramma

Op zaterdag 22 september wordt de Lees & Luisterbeurs gehouden in De Reehorst in Ede. Dit jaar is het vooral ‘Lezen’, het muziekprogramma is grotendeels geschrapt. ‘Luisteren’ kunnen we later dit jaar. Van 12 t/m 17 november 2012 vindt voor de allereerste keer de Week van de Christelijke Muziek plaats. Onderdeel van deze promotieweek is de uitreiking van de Zilveren Duif Awards tijdens een galaconcert op vrijdag 16 november in De Pijler in Lelystad.

De enige muzikale activiteit op het programma van de Lees- en Luisterbeurs is een concert van Remco Hakkert met het Centre Gospel Choir & Band. Dit zal in de middag plaatsvinden. Een greep uit de overige programmapunten van de Lees- en Luisterbeurs 2012:

Sophia Geuze in gesprek met Connie van de Velde. Enkele weken geleden verscheen Koper, de debuutroman van Connie van de Velde. Van de Velde heeft een voorliefde voor taal: die is terug te zien in haar verhalen en columns, maar ook in haar werk als vertaler. Ze wordt geinterviewd door Sophia Geuze (ND), leest voor uit haar boek en meer!

Een spannend verhaal in vijf minuten – Mieke van Wieringen. Mieke van Wieringen schrijft kinderboeken en is als schrijfdocent werkzaam in de bibliotheek van haar woonplaats Spijkenisse. In deze workshop leert ze u de kneepjes van het schrijven van een thrillerverhaal. U leert hoe u in slechts vijf minuten het plot schrijft voor een eerste boek.

Workshop prullarium door Ernst Bergboer. Ernst Bergboer is bijzonder creatief en veelzijdig: hij is auteur, dichter, journalist, tekstschrijver en vertaler en heeft een eigen tekstbureau. Zijn debuutroman Het Prullarium verscheen in juni. Waar deze workshop precies op uitloopt is moeilijk te zeggen, want alles staat in het teken van ‘associatie’.

Meet & Greet met Julie Klassen. Onvoorwaardelijk, De apothekersdochter, De stille gouvernante… velen zijn weggedroomd in de prachtige historische romans van Julie Klassen. Jetty Huisman praat met haar over het schrijverschap en haar voorliefde voor de Engelse Regency periode. Uiteraard krijgt u ook volop gelegenheid om Julie Klassen te ontmoeten en vragen te stellen.

Workshop Hallo Jeruzalem! door Jennifer Peersmann. Archeologe en kinderboekenschrijfster Jennifer Peersmann vertelt in deze presentatie en workshop over de achtergrond van haar boeken. Avontuurlijke jongens en meisjes vertelt ze over haar nieuwe boek Het mysterie van de leeuwentroon.

Anne Westerduin presenteert een “Beth Moore – bijbelstudie”. Verlang jij ernaar om God beter te leren kennen maar vind je het lastig om tijd vrij te maken voor God? Wil je leren hoe je kunt groeien in je vertrouwen op Hem? Kom dan naar deze workshop en maak kennis met de onlangs verschenen bijbelstudie ‘God op zijn Woord vertrouwen.’ In de workshop kun je aan de studie proeven, je hoort ervaringsverhalen en je krijgt praktische tips voor als je deze bijbelstudie met een groepje vrouwen wilt starten.

Corien Oranje. Wil jij een boek schrijven, maar blijf je halverwege steken? Komen je personages niet tot leven? Kom dan naar de workshop ‘korte verhalen schrijven’, waar jeugdboekenauteur Corien Oranje je aan de hand van een powerpointpresentatie een kijkje in de keuken geeft. Natuurlijk ga je ook zelf aan het werk! Een workshop met tips en opdrachten, waar jong en oud welkom is.

Laat zien wie je bent. Petra Boogerd neemt je mee in de wereld van kleur. God heeft een kleurrijke wereld en verscheidenheid aan mensen geschapen. Petra daagt je in dit programma uit om kleur te bekennen en je eigen stijl te ontwikkelen, zodat je jezelf kunt laten zien. Kom en maak kans op een persoonlijk kleurenadvies t.w.v. € 135,- met Petra Boogerd! Petra Boogerd is imagostylist en visagist. In haar werk wil zij vrouwen leren om met vertrouwen de wereld in te stappen.

Workshop “Bladproeverij” door Karel Smouter. Karel Smouter, hoofdredacteur van tijdschrift De Nieuwe Koers (voorheen cv∙koers) presenteert een kleine bladproeverij. Zo laat hij iets zien van het magazine dat hij maakt bij uitgeverij Jongbloed. Na de proeverij verandert hij de workshop in een redactievergadering. In een creatief geleide brainstorm gaat hij met bezoekers op zoek naar winnende ideëen voor één van deze katernen. Een dynamisch klein uurtje met veel waardevolle tips & trucs voor samenstellers en redactie-leden van kerkbladen, -blogs of websites.

Prijsuitreiking Hoogste Woord en EigenWijsPrijs. Dit jaar zal voor de 17e keer Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek van het afgelopen jaar, worden uitgereikt. De winnaar van 2012 werd Helga Warmels, met haar boek “De boot”.

De EigenWijsPrijs is de jaarlijkse prijs voor het beste christelijke kinderboek, waarvoor door kinderen wordt gestemd. Het zal dit jaar de 14e keer zijn dat de EigenWijsPrijs wordt uitgereikt. De winnaar is Hans Mijnders met zijn boek “Chantage”.

Lee Ann Vermeulen interviewt Alianna Dijkstra. Alianna Dijkstra neemt ons mee in de dagelijkse leefwereld van jongeren met een stoornis in het autistische spectrum (ASS). Niet vanuit de problemen en moeilijkheden waar autistische jongeren mee te maken hebben, maar juist vanuit de geweldige mogelijkheden die zij ook hebben. In de presentatie zal Alianna niet alleen over het boek vertellen, maar ook over haar eigen leven. En natuurlijk is er gelegenheid voor mensen uit de zaal om spontaan een vraag aan haar te stellen. Je bent verzekerd van een eerlijk antwoord, want: autisten liegen niet!

Workshop Stressloos leven?! door Carianne Ros-van Dok. Carianne Ros zal naar aanleiding van haar nieuwe boek “Rust” een luchtige en vrolijke, maar ook serieuze workshop geven en daarbij een tipje van de sluier oplichten hoe je op een goede manier om kunt gaan met stress. Carianne Ros (1978) is getrouwd met David en samen hebben ze drie dochters van zes, vier en drie. Ze is christentherapeut en personal coach in haar praktijk TotalBalance, waarin ze mensen helpt om in balans te komen met God, zichzelf en de mensen om hen heen. Ze is landelijk spreekster en schrijft voor verschillende tijdschriften.

De theatervoorstelling Ik stuur je de zon gaat op de beurs in première. Deze interactieve voorstelling met muziek en poppenspel sluit helemaal aan bij het thema van de Christelijke Kinderboekenmaand 2012 …en wie ben jij? Anne en Abel zijn broer en zus. En dat is raar. Want Abel is bruin en woont in Kenia en Anne is wit en woont in Nederland. Kinderen ontdekken tijdens de voorstelling hoe dit is gekomen. Het prentenboek (en actieboek) Ik stuur je de zon vormt de rode draad. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van vier tot acht jaar. De kinderen mogen meezingen, krijgen een klompendans aangeleerd en mogen Afrikaanse ritmes meeklappen.

Voor wie helemaal in de Regency stemming is gekomen bij de presentatie van Julie Klassen in de Erica zaal, kan nu zijn hart ophalen bij een dansworkshop van de Jane Austen Society NL. Ze brengen de muziek waar Jane Austen zo van hield vandaag naar je toe en in de speciale dansworkshop kun je een of meer dansen leren uit de Regency tijd. Vooraf kun je kijken naar een demonstratie van de dansers van de Society, uiteraard gekleed in Regency stijl.

Redactie
© Henk-Jan Oudenampsen
05-09-2012
Media
https://www.leesenluister.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies