Stichting Agape: bouwen aan Zijn koninkrijk

Bij Agapè geloven ze dat er meer in het leven zit dan huisje-boompje-beestje. Dat geloof heeft alles te maken met Jezus. Tijdens Zijn leven, bijna 2.000 jaar terug, heeft Hij gezegd: “Ik ben gekomen om je het leven in al zijn volheid te geven”. Ook zei Hij: “Ik ben de weg, de waarheid, en het leven”. Jezus maakt het mogelijk dat we opnieuw in contact kunnen komen met God. Meer daarover weten?

Medewerkers van Agapè willen hun geloof en leven delen met andere mensen vanuit hun passie voor Jezus Christus. Agapè is een internationale en interkerkelijke beweging van mensen die de Grote Opdracht helpen vervullen. Die opdracht is: het Evangelie bekend te maken aan alle mensen. Het Griekse woord Agapè betekent: onvoorwaardelijke liefde. Dat is de manier waarop God mensen liefheeft.

Als medewerkers van Agapè willen we (samen met andere christenen en organisaties) de wereld om ons heen deze liefde delen. Die liefde, maar ook vergeving en verzoening, worden zichtbaar in het dagelijks leven van volgelingen van Jezus. Daarom delen we ons leven met anderen, en bieden een veilige plek aan zoekers.

Een groeiend aantal mensen in Nederland kent het Evangelie niet. Maar velen hebben wel diepgewortelde levensvragen en een vaak nog onontdekt verlangen naar de liefde van God. Agapè ziet het als een uitdaging om open te staan voor deze mensen. Niet om hen direct te willen bekeren. Wel om de relatie voorop te zetten. Dan ontstaat de mogelijkheid om het diepste en het mooiste van je leven te delen.

Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen. (2 Timoteüs 2:2)

Agapè volgt – onder het motto ‘winnen, bouwen, zenden’ – de werkwijze die Paulus al aan zijn collega Timoteüs aanraadde: probeer niet alles zelf te doen, maar investeer ook in het toerusten van anderen die je kunnen helpen. En kies hiervoor personen die op hun beurt weer anderen kunnen opleiden. Zo hopen we, in afhankelijkheid van God, door vermenigvuldiging mee te bouwen aan Zijn koninkrijk.

© Henk-Jan Oudenampsen
17-03-2013
Evangelisatie
https://www.agape.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies