InSalvation presenteert single en video van nieuwe cd

VIDEO – Mei 2013 is een bijzondere maand voor InSalvation. De band presenteert op 15 mei haar nieuwe album ‘God Is’ en geeft diverse optredens op de Pinksterconferentie van Opwekking. Op 1 mei is de eerste single van het album, ‘Firm Foundation’, samen met een bijbehorende video in premiere gegaan.

In het programma ‘Backstage’ op Grootnieuwsradio werd op 1 mei om 15:15 uur de nieuwe single voor het eerst gedraaid. Kort daarvoor is ook een videoclip gepresenteerd van ‘Firm Foundation’ op de Facebook pagina van de band (www.facebook.com/insalvation). De clip is opgenomen in Gouda.

Bekijk de video van ‘Firm Foundation’:

‘Firm Foundation’ geeft als single een voorzet voor het thema van ‘God Is’. “Dit lied verwijst naar de basis die God vormt voor je leven. De identiteit van God maakt dat we Hem met iedereen gezamenlijk willen aanbidden” aldus InSalvation.

Tijdens de presentatie van de nieuwe single maakte InSalvation ook bekend dat niemand minder dan Paul Baloche meezingt in een song op het nieuwe album. De Amerikaanse aanbiddingsleider (bekend van o.a. ‘Open The Eyes Of My Heart’ en ‘Above All’) deelde vorig jaar nog het podium met InSalvation op de Pinksterconferentie van Opwekking. Op ‘God Is’ verzorgt hij gast-vocalen op een bewerking van de hymn ‘A Mighty Fortress’.

‘God Is’ is het tweede volledige studio album van InSalvation. Het wordt gedistribueerd door Ecovata. Op het album is, naast de elf nieuwe nummers, op veler verzoek de video van de track ‘Lord We Will Go’ toegevoegd.

Voor de nieuwe muziek schakelde InSalvation Henk Pool als producer in, die onder andere werkte met en schreef voor artiesten als Marco Borsato, Ralph van Manen en Kees Kraayenoord. Gastschrijvers op dit nieuwe album zijn Matthijn Buwalda en Lee Ann Vermeulen.

De Nederlandse worship formatie InSalvation heeft een duidelijke missie: mensen in de aanwezigheid van God brengen; een God die onvoorwaardelijk van ze houdt en een plan met hun leven heeft. Sinds 2006 geldt de groep in toenemende mate als een toonaangevende aanbiddingsband. Naast veel bijzondere optredens in binnen- en buitenland (o.a. met de Amerikaanse band Leeland) worden de cds van de band warm ontvangen en beschouwd als een gewild platform voor aanbidding. InSalvation is ambassadeur van Compassion.

Leon van Steensel
© Henk-Jan Oudenampsen
03-05-2013
Muziek
https://www.insalvation.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies