Solcon breidt diensten uit met interactieve tv

De christelijke internetprovider Solcon breidt het aanbod uit met een eigen tv-dienst. Vanaf heden is Solcon TV, zoals de nieuwe dienst heet, beschikbaar via het DSL-netwerk. Het zenderaanbod bestaat uit meer dan 60 digitale zenders, en ruim 100 radiozenders.

Solcon regelt de technische infrastructuur en de rechtstreekse inkoop van de tv-signalen bij de verschillende instanties volledig zelf. De ontwikkeling is een strategische keuze. Peter van der Vlies, directeur van Solcon, legt uit: “We versterken hiermee onze positie als onafhankelijke internetaanbieder. Dat is een goede ontwikkeling voor de consument.”

Solcon leverde al televisieabonnementen via glasvezel, maar was daarvoor afhankelijk van het aanbod van een tussenpartij. Ook deze abonnementen worden binnenkort vervangen door de eigen dienst. Peter van der Vlies: “Met Solcon TV zijn we minder afhankelijk van andere partijen voor het doorgeven van de tv-zenders en regelen we zelf de rechten met de verschillende instanties. We worden hierbij veel flexibeler in het zelf samenstellen van zenderpakketten. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld erotische zenders uitsluiten in ons pakket.”

Met de nieuwe dienst hebben consumenten geen apart tv-abonnement meer nodig naast het internetabonnement van Solcon. Televisie kijken via DSL is bij Solcon mogelijk bij een internetverbinding met een minimale downloadsnelheid van 8 MB, voor HD-kwaliteit is minstens 12 MB vereist. Bij aanmelding wordt automatisch gecontroleerd of de gebruiker over deze snelheden beschikt. Solcon TV is alleen af te sluiten in combinatie met een internetverbinding (DSL of glasvezel) van Solcon.

Solcon, de provider met een hart, levert internet, telefonie en televisie aan consumenten. Ondernemers kunnen bij Solcon terecht voor internet-, telefonie- en hostingdiensten. Solcon heeft datacenters in Dronten en Apeldoorn en biedt veilige en professionele dataopslag op Nederlandse bodem. Bij Solcon zijn honderd medewerkers actief. Solcon is onlangs door de Consumentenbond verkozen tot beste landelijke provider van 2012. Informatie is beschikbaar op www.solcon.nl.

© Henk-Jan Oudenampsen
16-05-2013
Media
https://www.solcon.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies