Themamiddag in Groningen: Kerk op een bevende aarde

Op dinsdag 13 mei organiseert de PThU in Groningen een themamiddag ‘Kerk op een bevende aarde’. De bijeenkomst begint om 13.00u en eindigt om 17.00u en vindt plaats op de vestiging van de PThU aan de Oude Ebbingestraat 25 in Groningen.

Wat kunnen lokale geloofsgemeenschappen voor slachtoffers van –fysieke en psychische- aardbevingsschade betekenen? Tijdens de themamiddag ‘Kerk op een bevende aarde’ biedt het PThU-onderzoeksplatform ‘Connecting Churches and Cultures’ gelegenheid aan kerkenraden en gemeenteleden zich op deze thematiek te bezinnen.

Er zijn inleidingen van prof. dr. Herman Noordegraaf (hoogleraar Diaconiewetenschap), dr. Trinus Hoekstra (projectmanager Kerk in Actie van de PKN), drs. Sipke Benus (hoofd GHOR, crisis and disastermanager GGD Groningen) en prof. dr. Riet Bons-Storm, emeritus hoogleraar praktische theologie en vrouwenstudies van de Rijksuniversiteit Groningen. Met elk van de inleiders is het mogelijk om afzonderlijk in gesprek te gaan.

Kerkenraadsleden in het betreffende gebied worden nadrukkelijk uitgenodigd. Overige belangstellenden zijn welkom. We hebben een beperkt aantal plaatsen, dus meld u snel aan!

Judith Veldman
© Henk-Jan Oudenampsen
03-04-2014
Kerk
https://www.pthu.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies