Landelijke crowdfundingactie Stichting GAiN

Stichting GAiN (Global Aid Network) heeft afgelopen maand haar 1000e diepwaterbron geboord en heeft daarmee rond de miljoen mensen in derdewereldlanden van schoon en gezond water voorzien. Om dit te vieren, wordt een landelijke crowdfundingactie op poten gezet.

In 2004 begon GAiN een klein waterproject in een aantal dorpen in Zuid-China. Ondertussen is het leven van ongeveer een miljoen mensen in landen als Benin, Ethiopië, Tanzania en Togo drastisch verbeterd door de beschikbaarheid van schoon water. GAiN boort diepwaterbronnen, waardoor het schone grondwater bereikbaar wordt voor de lokale bevolking. Samen met dit levensreddende gezonde water worden ook hygiëne-trainingen gegeven en instructies voor het onderhouden van de pompen. Daarnaast krijgen mensen in de Afrikaanse dorpen de gelegenheid te horen van het Levende Water, Jezus Christus, middels een samenwerking met het ‘Jesus Film Project’. Er zijn sinds 2005 al ruim 750 kerken opgestart.

“Het is geweldig om te zien dat iedere diepwaterbron voortdurend schoon water levert voor duizenden mensen, maar de gevolgen zijn nog zoveel groter”, vertelt Dennis Fierbach, directeur van internationale GAiN Water for Life projecten. “De dorpen worden echt veranderd. De bron verschaft het dorp mogelijkheden economische vooruitgang te boeken. De mensen worden gezonder en hebben meer tijd en energie om op het land te werken of om een eigen bedrijfje te beginnen.”

Om het heuglijke feit van de 1000e diepwaterbron te vieren, is de landelijke actie ‘One million more’ in het leven geroepen. Met deze actie wil GAiN op actieve manier bewustzijn creëren in Nederland over de situatie van vele plattelandsdorpen in Afrika. Deze is erop gericht om nogmaals een miljoen mensen toegang tot schoon (drink)water te geven. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een crowdfundingactie waarbij in groepjes 1.000 kilometer wordt (hard)gelopen in een aantal maanden tijd. Iedereen is welkom deel te nemen.

Janine van Zoest
GAiN
02-04-2015
Hulpverlening
https://www.gainhelpt.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies