Laura Dijkhuizen op ETS-studiedag over missionair zijn

AANKONDIGING – Zaterdag 6 juni organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over het thema ‘Jezus verkondigen: missionair zijn’ met als spreker Laura Dijkhuizen, MA.

Het woord missionair is populair! Nieuwe, missionaire kerkvormen schieten als paddenstoelen uit de grond en christelijke organisaties nemen missionaire doelen in hun beleidsplannen op. We zijn het erover eens: de kerk moet weer naar buiten. Wij als volgelingen van Jezus, mogen ons laten horen, want we hebben geweldig nieuws te vertellen. Maar hoe vertel ik dat? Wat past bij mij en wat sluit aan bij mijn omgeving? Daar denken we op deze studiedag over na om vervolgens uitgedaagd te worden om praktisch aan de slag te gaan. 

Laura Dijkhuizen

Laura Dijkhuizen is docent en coördinator van de opleiding Missionair Werk bij het Evangelisch College en verzorgt daarnaast gastcolleges bij Windesheim en de ETF in Leuven. Ze heeft twee boektitels op haar naam staan, zit in de redactie van het tijdschrift Tussenruimte en spreekt regelmatig voor diverse groepen. Door middel van haar organisatie Stichting Sarinha richtte zij een christelijk onderwijscentrum op in Mozambique. Laura volgde de internationale variant van de opleiding GPW bij Azusa in Amsterdam en haalde vervolgens een Master in de theologie aan de Vrije Universiteit.

ETS-studiedagen

De studiedag over missionair zijn is de laatste van drie praktijkgerichte studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘De missie van de kerk’ worden georganiseerd. Eerder sprak ds. Jos Douma over discipelschap en Henk ten Voorde MA en Metta Wierenga MA over liturgie en spiritualiteit. 
De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedag vindt van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 15,00. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.

Annelies Eijkelenboom


Evangelisch College
23-04-2015
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl



Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies