4M Event: Het mooiste is als mannen knielen bij het kruis

Henk Stoorvogel: ‘Ik hou ervan wanneer mannen dansen, wanneer mannen God aanbidden. Maar het mooiste vind ik het wanneer mannen knielen aan het kruis.’ Het 4M Event (van de 4e Musketier) dat zaterdag 16 januari in de IJsselhallen in Zwolle werd gehouden, trok zo’n 5000 mannen en hun tienerzonen. Vele honderden knielden daadwerkelijk bij het kruis, beleden hun zonden en vernieuwden hun leven.

Er waren twee plenaire blokken waarin duizenden mannen tegelijk genoten van optredens van Insalvation, Martin Smith, Written in Kings, van 4M-sprekers en veel speciale acts. Daarnaast waren er afzonderlijke tracks voor ondernemers en zelfstandige professionals, en inspiratietracks over gerechtigheid en man-zijn naar Gods hart. Ook was er een masterclass van Patrick Nullens over een ‘economie van hoop’ en gaf Jan van den Bosch een workshop over ondernemerschap in Bijbels persepctief.

Wacht niet langer

Het Event had als thema ‘Wacht niet langer’. Aan de hand van enkele hoodstukken uit het Bijbelboek Nehemia werd dit thema van verschillende kanten belicht. Uit het gedeelte over de herbouw van de stad Jeruzalem en haar muren werden parallellen getrokken naar onze tijd: bouwen aan je eigen ‘stad’, bijvoorbeeld je gezin, je huwelijk, je relaties, je kerk. Henk Stoorvogel vergeleek het met een bokswedstrijd: De beste verdediging is stevig staan op het fundament van het Woord en de rots Jezus Christus, wegdraaien van de zonde en die geen plek meer geven, en niet vergeten te ademen om zo in contact te blijven met God en gevuld te zijn van Zijn Geest.

Bouwen aan sterke gezinnen

Wim Hoddenbagh, de nieuwe directeur van mannenorganisatie de 4e Musketier: ‘We willen bouwen aan sterke gezinnen in Nederland, gemeenten die uitreiken naar de samenleving en mannen die echt een hart krijgen voor gerechtigheid. We willen hulp geven aan zwakken in de samenleving, zowel in Nederland als wereldwijd, om hen heen staan en hen helpen, daar waar we kunnen. Dat is ons hoger doel met de 4e Musketier.’

Vrijwilligers

Het grootste deel van het werk van de 4e Musketier wordt gedaan door vrijwilligers. Ook deze dag waren er weer honderden in actie, veelal achter de schermen. Mooi om te zien dat er zoveel gedaan wordt uit liefde voor Jezus. Met name die medewerkers die niet opvallen, die de stoelen opruimen, het verkeer regelen, de afwas doen en wat al niet meer, zij verdienen een pluim. Zonder de inzet van deze mannen (en vrouwen) zou een Event als dit niet georganiseerd kunnen worden.

Een pluim voor de doventolken

En tot slot nog een speciale pluim voor de dames die de hele dag zo ongeveer alle toespraken synchroon in gebarentaal hebben vertaald voor een kleine groep doven en slechthorenden. Ik heb een tijd lang meegekeken en het ontroerde mij, met wat een inzet en enthousiasme deze dames dat vertaalwerk deden. Terwijl er duizenden om hen heen stonden die alles gewoon konden volgen, gaven zij hun tijd en energie om een heel klein groepje de dag mee te laten beleven. Top!

Redactie christelijknieuws.nl
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
17-01-2016
Web: www.de4emusketier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies