Vrouwendag van Women in worship

Op zaterdag 11 juni houdt Women in worship haar eerste vrouwendag in ‘Het Brandpunt’ te Doorn. De dag is van 10:00 uur tot en met 16:00 uur en het thema is ‘ Genieten met volle teugen’. Gastspreker Arie de Rover zal dit thema op eigen wijze uiteenzetten. De dames van Women in worship verzorgen de aanbidding in de ochtend en zullen ieder een workshop geven in de middag. Het geheel wordt afgesloten met een heerlijke high tea en een mini-concert.

“Deze eerste Vrouwendag van Women in worship mag je niet missen!” zegt mede-organisator Arie Kortleven van het christelijk centrum Het Brandpunt in Doorn vol enthousiasme. “Inspiratie, diepgang en lekkernijen op ons prachtig landgoed grenzend aan de Kaapse Bossen; een plek van ontmoeten, verbinden, leren en lofprijzen. Neem je vriendinnen mee en wij zorgen voor de rest!”

Warm en persoonlijk

Het idee werd geboren toen Women in worship vorig jaar zomer was uitgenodigd om te zingen op De Betteld in Zelhem. Directeur Gerhard Hobelman was zeer te spreken over deze avond . “Mijn vrouw Jannita en ik vonden het helemaal top en we draaien de CD van Women in worship regelmatig in de auto. Muzikaal is het helemaal goed en inhoudelijk warm en persoonlijk. We kregen meteen zin om van zoiets moois een heel weekend op te zetten in onze Brandpunt locatie in Doorn! Deze vestiging ligt centraal en heeft er precies de juiste ambiance voor. We beginnen eerst met deze vrouwendag in juni.”

Herkenning

Ook de vrouwen van Women in worship hebben er enorm veel zin in. Initiatiefnemer Jeannette Coppoolse: “Wij –van Women in worship- liepen al een tijdje rond met het idee om zoiets te organiseren dus toen Gerhard zo enthousiast was, zijn we verder gaan praten en brainstormen. Zaterdag 11 juni is het resultaat! We hebben een passie voor muziek, God en mensen en onze kracht ligt denk ik in het feit dat we alle vijf heel verschillend zijn en ons eigen verhaal hebben. Ik geloof dat dat een breed publiek aanspreekt. Want kort gezegd zit er hopelijk altijd wel iemand bij Women in worship waarin je jezelf herkent. We willen deze dag dus graag mét de gasten beleven en niet optreden ofzo. We zijn één van hen. Daarnaast willen we ook andere talenten aanbieden door middel van een workshop. De vrouwen kunnen kiezen tussen een vijftal workshops en het leuke is dat het resultaat wordt geïntegreerd in het middagprogramma. Dus als je de workshop ‘Schitterend spreken’ hebt gevolgd, dan mag je in de middag een deel presenteren. Of als je lekker hebt gezongen bij de zangworkshop, mag je optreden.”

Blauwdruk

Ook het thema is bewust gekozen. Jeannette: “Veel vrouwen zitten dagelijks in een zorgende en regelende rol. Dat zit gewoon van nature in ons. Deze dag mag je komen en aan de andere kant van het spectrum staan en ontvangen. En dat zal nog best een uitdaging zijn voor sommige vrouwen!” Spreker Arie de Rover zal het thema verder uitdiepen. Hij schreef het boek Leven na de genadeklap, waarin hij vanuit zijn eigen geloofservaring vertelt. In het dagelijks leven ontmoet hij veel gebroken mensen die juist niet van het leven kunnen genieten door hun moeilijke omstandigheden. Hij ervaart het als een voorrecht om naast deze mensen te staan en hen op zielsniveau te ontmoeten. Arie: “Het thema ‘Genieten met volle teugen’ vind ik een zeer inspirerend thema. Ik geloof dat het de kern van ons mens-zijn raakt. We zijn namelijk geschapen om met volle teugen te genieten. Dat zit in onze blauwdruk. Kijk maar naar het Scheppingsverhaal. De levensgrote vraag is wel hoe we dat genieten dan vormgeven?” Wie De Rover eerder heeft horen spreken, weet dat hij geen cliché antwoord zal geven op deze vraag, maar zal aansporen en uitdagen dieper na te denken over deze materie.

Rijker

De vrouwendag op zaterdag 11 juni is dus bedoeld voor vrouwen -vriendinnen, zussen, buurvrouwen- die het doorgaans druk hebben met de zorg voor anderen. Het wordt een dag waar je als gast heerlijk mag ontspannen, ontvangen én genieten! Tot slot zegt spreker Arie de Rover zeer uitnodigend: “Iedere vrouw die haar eigen verlangen naar genot serieus neemt, zou naar deze dag kunnen komen. Zie het als een soort zorg-voor-je-ziel-moment. In een liefdevolle en veilige omgeving aandacht geven aan het meest wezenlijke deel van je leven. Volgens mij kan je er alleen maar rijker en voller vandaan komen.”

Voor meer informatie en opgave via de link onderaan dit item.

Women in worship is zaterdagavond 21 mei te gast bij het radioprogramma EO-live op Radio 5 en zal onder andere hun interpretatie van het oude lied ‘Amazing Grace’ ten gehore brengen (tussen 19:50-20:30 uur).

Women in Worship – Het Brandpunt
Women in Worship – Mishael Terlouw
21-05-2016
Muziek
https://www.hetbrandpunt.nl/agenda/2016/vrouwendag-doorn-2016

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies