Groot gebrek aan voedsel en water in Nigeria

ZEIST- Miljoenen ontheemden in het noordoosten van Nigeria hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater en voedsel. Door de gewelddadige conflicten van Boko Haram sloegen veel inwoners op de vlucht. Hulp blijft hard nodig. ‘Door de toestroming naar steden, is er daar een tekort aan water en voedsel’, zegt Martin Herlaar, manager internationale programma’s van Tear.

Meer dan zes jaar geleden begon het gewapende en gewelddadige conflict in Noordoost-Nigeria. Meer dan 20.000 inwoners zijn inmiddels gedood en meer dan 2 miljoen mensen zijn op de vlucht. Veel mensen zoeken hun toevlucht in de grote steden, waar een tekort aan voedsel en schoon drinkwater is. Markten zijn regelmatig het doelwit van bomaanslagen en de toegangswegen naar de steden zijn vaak gevaarlijk.

Voedselpakketten en sanitaire voorzieningen

Tear voert een noodhulpprogramma uit in Nigeria sinds 2015. ‘Behalve aan drinkwater en voedsel is er ook een tekort aan toiletten en wasvoorzieningen, waardoor mensen vatbaar worden voor infecties. De inwoners van Nigeria hebben onze hulp nodig om te overleven’, zegt Herlaar.

Tot dusver heeft Tear bijna 25.500 ontheemden geholpen met voedselpakketten. Ook zijn 8 waterpompen geplaatst en zijn er 128 wasvoorzieningen geplaatst bij toiletten.

Marieke Siderius
© Henk-Jan Oudenampsen
26-07-2016
Buitenland
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies