Presentatie boek over het leven van de ouders van Kinga Ban

Op zaterdagavond 10 september zal DV tijdens het jubileumconcert van de veertigjarige stichting Hulp Oost-Europa in Harderwijk het boek ‘Nieuwe moed, leven met de kerk in Oost-Europa’ gepresenteerd worden. Waar Sela-zangeres Kinga Bán die avond in Harderwijk hoopt te zingen, hebben haar ouders een prominente plaats in deze uitgave: Jozsef en Giti Bán vertellen hoe hún ouders onder het communisme leden, hoe zijzelf naar de vrijheid gevlucht zijn, hoe hun kinderen in Nederland integreerden.

Het concert en de boekpresentatie heeft plaats op 10 september 2016 om 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk (Kerkplein 1). Tijdens dit concert zal ook het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst o.l.v. Freddy Veldkamp optreden. Het orgel wordt bespeeld door Harry Hamer. Hans van Roest speelt vleugel en Marloes de Jong speelt viool. Het concert is gratis.

Het veertigjarig bestaan van stichting Hulp Oost-Europa is aanleiding om met het boek ‘Nieuwe moed’ (Artiosreeks van de Gereformeerde Bond) achterom te zien, naar de tijd voor de Wende, echt nog niet lang geleden. Het is tegelijk een reden om rond te kijken naar het leven dat christenen vandaag leiden, in Polen, Servië, Bosnië, Roemenië, Hongarije en Slowakije. Vooruit kijken we als onze voorzitter, Jaap Braaksma, met de opbrengsten van het verleden kijkt naar de toekomst en nadenkt over hóe in onze grenzeloze wereld contacten tussen kerken in Nederland en Oost-Europa eruit zouden kunnen zien. Net als in vroeger jaren geeft het delen van het Evangelie ons vandaag ‘nieuwe moed’.

De bundel verschijnt onder redactie van Jaap Braaksma en Piet Vergunst, als algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond al jaren betrokken bij de uitwisseling tussen Hongaarse en Nederlandse predikanten. Medewerking verlenen onze oud-bestuursleden C. van Groningen, J. van der Graaf en ds. A.W. van der Plas, evenals dr. Anne-Marie Kool, bureaumedewerker Herbert van Daalen, Marie Verheij en Marianne Roest. Csilla Lukacs-Lörincz en haar man, Lukács Vilmos Istvan, vertellen wat een studieperiode in Nederland hen opgeleverd heeft.

Hulp Oost-Europa

Sinds 1976 helpt de stichting plaatselijke christelijke gemeenten in Oost-Europa om diaconaal bewust te zijn en oog en hart te hebben voor de naaste in nood. Hulp Oost-Europa helpt ook bij gemeenteopbouw, zodat het Koninkrijk van God wordt uitgebreid. Het christelijk onderwijs krijgt ook steun, zodat kinderen worden voorbereid om hun plek in de maatschappij te krijgen en volgelingen van de Here Jezus worden. Dit jaar stelt de stichting het kinderwerk in Oost-Europa centraal. Kinderen hebben immers de toekomst. Dit perspectief wil de stichting ook kinderen in Oost-Europa bieden. Daarom zal er tijdens het jubileumconcert de collecte gehouden voor dit doel.

Hulp Oost Europa
Kinga Ban
15-08-2016
Media
https://www.hulpoosteuropa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies