Gave ontwikkelt E-learning en Arabische welkombrochure

Gave organiseert op zaterdag 24 september in Barneveld de trainingsdag ‘Grenzeloos liefhebben?!’ Voor iedere christen die asielzoekers een hartelijk welkom wil geven is er een aansprekend programma. Op deze trainingsdag presenteert Gave een online training en een Arabische welkom-brochure.

De trainingsdag is voor iedereen die contact heeft met vluchtelingen, of interesse heeft om hiermee te starten. Het programma is ook geschikt voor vrijwilligers die contact hebben met vluchtelingen in een reguliere woning in de wijk. Deze dag biedt inspiratie, toerusting en ontmoeting. Er zijn drie seminarrondes, Schrijvers voor Gerechtigheid zorgt voor de muzikale begeleiding. Ook worden materialen gepresenteerd waar de vrijwilligers thuis verder mee kunnen. De nieuwste ontwikkelingen betreffen een online training en een Arabische welkom brochure.

Voor iedereen die vanachter zijn computer meer wil leren over omgang met vluchtelingen biedt Gave nu een online cursus (E-learning) ‘In contact met de vluchteling’. De cursusdeelnemers worden getraind in het omgaan met andere culturen en het voeren van een geloofsgesprek. De E-learning bestaat uit filmpjes, leesteksten en praktische opdrachten. De E-learning geeft een basis om meer van vluchtelingen te weten en om dat ook in praktijk te brengen. Gave zal de komende tijd meer online cursussen ontwikkelen.

Voor Arabisch-sprekende vluchtelingen heeft Gave in samenwerking met Ark Mission de brochure ‘Welkom in Nederland’ ontwikkeld. Dit is een mooi uitziende brochure met allerlei informatie over Nederland. De gratis brochure is in te zetten in het contact met Arabisch-sprekende vluchtelingen: een leuk cadeautje voor nieuwe bewoners in de straat of bezoekers van een kerkelijke gemeente. Voor Afghanen en Somaliërs bestaat er al een vergelijkbaar boekje.

Afgelopen jaar is het aantal vluchtelingen dat naar ons land komt hard gestegen. Veel nieuwe asielzoekerscentra gaan open. Er is soms angst en onrust, maar er zijn ook veel christenen die gastvrij willen zijn en omzien naar de vluchteling. Onder andere met de trainingsdag en verschillende materialen rust Gave christenen toe om er voor te zorgen dat de vluchteling zich gezien en geliefd weet.

Aanmelden voor de E-learning kan via www.gave.nl/e-learning. Kosten om mee te doen zijn 7,50 euro. De Arabische brochure ‘Welkom in Nederland’ is gratis te bestellen via www.gave.nl/welkomarab. De brochure is beschikbaar vanaf 24 september. Aanmelden voor de trainingsdag in Barneveld kan via www.gave.nl/trainingsdag.

Rien Bregman
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
09-09-2016
Hulpverlening
https://www.gave.nl/trainingsdag

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies