Vrijwilligers gezocht voor de Dorcas-winkels

Dorcas heeft al meer dan vijfentwintig winkels door heel Nederland. Alle Dorcas-winkels worden geheel gerund door enthousiaste vrijwilligers. Voor de werkzaamheden in de nieuwe winkels én in de bestaande winkels (vergelijkbaar met een kringloopwinkel) zijn zij op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Ze zoeken mensen voor het sorteren en prijzen van de beschikbaar gestelde artikelen, het inrichten van de winkel en voor achter de kassa, en chauffeurs voor het halen en bezorgen van goederen.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Dorcas is actief op het gebied van duurzame ontwikkeling, sociale zorg en rampenmanagement (preventie, voorbereiding, noodhulp en wederopbouw). Dorcas heeft 168 projecten in 18 landen. Dorcas werkt samen met plaatselijke partnerorganisaties. Dorcas wordt gesteund door meer dan 10.000 actieve vrijwilligers en meer dan 50.000 donateurs.

Via de website-link onderaan dit item is meer info te vinden en kan men zich aanmelden als vrijwilliger voor de Dorcas-winkels.

Dorcas
Dorcas
27-09-2016
Samenleving
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies