Help de vluchtelingen: het verhaal van Adil

Drie jaar geleden zijn Adil, zijn vrouw en zes kinderen uit Syrië naar Mersin, Turkije, gevlucht. Doordat hun huis verwoest is tijdens een luchtaanval in Syrië heeft de familie psychologische klachten. Adil zijn vrouw is hoogzwanger en kan elk moment bevallen.

‘Toen we aankwamen in Mersin zag iemand mij op straat en bood me geld aan. Ik weigerde het aan te nemen en vertelde de man dat ik niet was gekomen om te bedelen, maar dat ik een huis en een baan nodig had.’ De man bood Adil onderdak aan totdat hij een huis gevonden had en een baan kreeg voor drie dagen in de week.

Via een Syrische Facebookpagina hoorde World Vision over de familie. Het huis van Adil stond in brand. World Vision ging er gelijk naar toe om hulp te bieden. Omdat het huis aan de binnenkant volledig afgebrand was, moest het gezin op straat slapen. Alle persoonlijke eigendommen waren in een klap vernietigd.

World Vision zorgde voor een veilige slaapplaats voor Adil en zijn familie, zodat zij niet meer op straat hoefden te slapen. De restanten van de brand heeft de gemeente opgeruimd. Daarnaast kwam er een schoonmaker, een schilder en een electricien om het huis op te knappen.

De vrouw van Adil kan elk moment bevallen. Medische zorg is daarom van groot belang! Maar doordat het gezin geen identiteitskaart heeft, heeft het gezin geen toegang tot gezondheidszorg.

Wij willen dit gezin helpen! Met uw steun kunnen wij ervoor zorgen dat gezinnen zoals het gezin van Adil toegang tot medische zorg krijgt. Zodat ook na de bevalling, de moeder en de kinderen een gezonde toekomst krijgen.

World Vision
World Vision
27-09-2016
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies