Radioprogramma TWR geeft Somalische vrouwen hoop

Christen zijn in Somalië is levensgevaarlijk. Somaliërs die ontdekt worden met een Bijbel of christelijke lectuur lopen het risico gedood te worden. Ondanks alle dreiging maakt een groep Somalische vrouwen elke week het radioprogramma ‘Hoop voor vrouwen’.

Dit programma vertelt over de liefde van de Heere Jezus en steunt de christenen die leven onder zeer moeilijke omstandigheden.

Somalische vrouwen hebben weinig hoop en vertrouwen in God. De burgeroorlog, de vele onderdrukkingen die zij doorstaan vanwege tradities zoals vrouwenbesnijdenis en gearrangeerde huwelijken geven hen het gevoel geen controle te hebben over hun eigen leven.

Toegewijde Somalische christenvrouwen met een moslimachtergrond produceren elke week programma’s. Daarnaast zijn ze druk met het beantwoorden van de vaak zeer moeilijke en kritische vragen die binnenkomen op de programma’s. De programma’s worden uitgezonden via een korte golf zender in Oost Afrika. Deze zender is goed te ontvangen in Eritrea, Djibouti, Somalië, Ethiopië, Kenia, Tanzania en Zuid-Sudan. In dit gebied wonen totaal 14 miljoen Somaliërs. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag. In het zelfde blok als ‘De Bijbel door’, een Bijbelstudieprogramma dat van maandag tot en met vrijdag uitzendt.

In Somalië is christelijke radio verboden. Maar radiogolven gaan over politieke grenzen en bereiken ook Somalië. Het radioprogramma ‘Hoop voor vrouwen’ rust vrouwen toe met vaardigheden en tips over o.a. opvoeding en huwelijk vanuit een Bijbels perspectief. Vrouwen die emotioneel gebroken zijn, horen over de weg die er is naar genezing. Vrouwen delen hun levenservaringen met andere vrouwen. In elk programma is een Bijbelstudie verwerkt. De programma’s bespreken ook de specifieke problemen waar Somalische vrouwen mee leven zoals vrouwenbesnijdenis en gearrangeerde huwelijken.

Met uw steun bereikt TWR Somalische vrouwen over de hele wereld met de boodschap van Gods trouw en liefde via radio en internet!

€ 7,60 Kosten één minuut uitzending

€ 221,- Productiekosten één programma

Trans World Radio
Trans World Radio
27-09-2016
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies