Adrian Snell brengt Alpha en Omega weer naar Nederland

Op 21, 22 en 23 oktober komt Adrian Snell naar Nederland om, samen met een projectkoor van the Choir Company en volledige band, het 30-jarig jubileum van zijn bekende werk ‘Alpha en Omega’ te vieren.

De avonden worden opgenomen om een speciale jubileum editie van te maken, die in het voorjaar van 2017 verschijnt. En de avonden hebben nog meer in petto: Gert van der Vijver, beter bekend als ‘De Zandtovenaar’, zal de muziek nog meer tot leven brengen.

Nederland speelt een hoofdrol in het jubileumjaar van ‘Alpha en Omega’. Niet alleen zijn Zwolle, Veenendaal en Rotterdam de steden waar het 30-jarig jubileum gevierd wordt; de concerten worden opgenomen en begin 2017 uitgebracht als onderdeel van een ‘30th Anniversary Recording’. Het Nederlandse publiek dat al decennia warm loopt voor de muziek van de Britse Adrian Snell, krijgt zo een permanente, speciale plek op zijn nieuwste project. En nu is daar de deelname van Gert van der Vijver (‘De Zandtovenaar’) bij gekomen. Met een lichtbak, zand en een enorme creativiteit weet hij zandtekeningen te maken die een voorstelling een diepere dimensie geven. Het grote publiek maakte kennis met hem in een serie tv-programma’s voor de RKK.

Bij de concerten wordt Adrian Snell verder bijgestaan door muzikanten die ook op het origineel van ‘Alpha en Omega’ meespeelden, zoals Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die na deelname in 1986 besloten om de band IONA op te richten. Nederlandse musici als drummer Frank van Essen, violist Peter van Essen, gitarist Elisa Krijgsman, bassist Mark Dekkers en zangeres Sera van der Vijver vormen de rest van de vaste band.

Toen Adrian Snell ‘Alpha en Omega’ in 1986 presenteerde, vertolkte het zijn zoektocht naar de wortels van zijn geloof, tegen de achtergrond van conflicten in de wereld en de Holocaust in het bijzonder. Gedurende het werk zette Snell deze conflicten en duisternis in een groter kader, waarin het verzoeningsverhaal tussen God en de mens verteld wordt. ‘Alpha + Omega’ is gedurende de jaren veruit het bekendste koorwerk van Adrian Snell geworden; mede door de populariteit van liederen als ‘I Am The Way’, ‘Lord Have Mercy’ en de titelsong ‘Alpha en Omega’. ‘Lord Have Mercy’ wordt tot op heden in Nederlandse kerken gezongen (als ‘Vader Vol Van Vrees en Schaamte’). In de 30 jaar dat ‘Alpha en Omega’ uitgevoerd wordt, hebben honderden koren in Nederland het werk omarmd.

De data en plaatsen voor ‘Alpha & Omega’ 2016 op een rij:

21 oktober – Opstandingskerk, Esdoornstraat 25, Zwolle

22 oktober – De Basiliek, Wiltonstraat 56, Veenendaal

23 oktober – Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104, Rotterdam

Alle concerten beginnen om 20.00 uur.

Events4Christ
© TOFF-fotografie.nl Tobias Huizing
18-10-2016
Muziek
https://www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies