Week tegen de kinderslavernij in de seksindustrie

De EO organiseert van 18 t/m 23 oktober De week tegen de kinderslavernij in de seksindustrie. Specifiek voor deze week heeft de EO zich het lot van kinderen in de webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen aangetrokken. Daar is seksueel misbruik van minderjarigen voor de webcam aan de orde van alle dag.

Naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen wil de EO dat er zoveel mogelijk kinderen worden bevrijd van deze vorm van slavernij en roept daarom mensen en de politiek op tot actie met de term ‘Stop mijn show’. Daarom zendt de EO deze week programma’s uit over kindersekstoerisme op de Filipijnen:

2Doc: Grenzeloos Misbruikt

Deze documentaire vertelt het verhaal van de strijd tegen webcam kindersekstoerisme op de Filipijnen. Elke dag zijn er wereldwijd 750.000 mannen, waaronder ook Nederlanders, die online op zoek gaan naar live seksshows met minderjarigen, van soms twee jaar oud. De uitbaters, meestal familie of buren, ontvangen van de kijker € 2,50 per show en € 0,50 fooi per seksuele opdracht die online en live wordt verricht. De documentaire volgt een team dat vanaf eind augustus 2015 undercover is gegaan om deze minderjarig meisjes te bevrijden.

Dinsdag 18 oktober, 22.55 uur, NPO 2. Klik hier voor het persbericht.

Metterdaad uitzending

Arjan Lock (namens de EO) en Arjen ten Brinke (namens IJM Nederland) hebben voor EO Metterdaad een bezoek gebracht aan de Filipijnen en hebben daar een aantal meisjes gesproken. Hun verslag is te zien tijdens de uitzending van EO Metterdaad.

Donderdag 20 oktober, 17.50 uur, NPO 2.

Kerkdienst

In de kerkdienst, met als thema “God maakt vrij”, wordt aan kinderslaven een stem gegeven. In de kerkdienst vanuit ‘Christengemeente de Wegwijzer’ in Almere wordt er voor hen gebeden, voor bevrijding, voor opvang en voor ‘mens zijn’. De overdenking is in handen van ds. Arjen ten Brinke, predikant bij Boei90 en manager kerkrelaties bij ‘International Justice Mission’.

Zondag 23 oktober, 9.13 uur, NPO 2.

Naast televisie haken ook andere media van de EO deze week aan op dit thema, zoals Langs de Lijn en Omstreken (NPO Radio 1), BEAM en Visie.

Meer informatie vind je op eo.nl/stopmijnshow.

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
18-10-2016
Media
https://www.eo.nl/stopmijnshow

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies