Vuurzee bij Jeruzalem: hulp uit tal van landen

Israel brandt! Letterlijk. Het land wordt getroffen door een vreselijke ramp. Op tal van plaatsen woeden bosbranden. Gelukkig kunnen veel branden weer vrij snel worden geblust, maar telkens ontstaan weer nieuwe branden. Vermoedelijk worden veel branden aangestoken, zodat gesteld kan worden dat het terreuraanslagen zijn.

Dat maakt deze ramp nog afschuwelijker. Het is opmerkelijk dat in de Palestijnse gebieden geen branden woeden en dat de Palestijnen feestvieren vanwege de branden in Israel.

Maar gelukkig zijn er ook Palestijnen die meedoen met het blussen van de branden. Er komt trouwens hulp uit tal van landen, die blusvliegtuigen en ander brandbestrijdingsmateriaal sturen, zoals Griekenland, Kroatië, Cyprus, Italië, Rusland, Frankrijk, Oekraïne, Engeland, Jordanië en Egypte. Amerika heeft zelfs een supergroot blusvliegtuig gestuurd.

Vele tienduizenden mensen zijn inmiddels al geëvacueerd. Laten we bidden dat de inspanningen van velen om de branden te blussen, gezegend zullen worden. Laten we ook bidden dat er geen slachtoffers zullen vallen. Bidt u ook om overvloedige regen, zodat er een einde komt aan de droogte en de branden zullen doven. Veel Messiasbelijdende Joden roepen christenen wereldwijd op om te bidden voor een einde aan de bosbranden.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen

27-11-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies