Israel beschuldigt ICCO van steunen Palestijnse terroristen

Het Nieuw Israëlitische Weekblad (NIW) meldt dat uit een rapport van het Israëlische bureau NGO Monitor blijkt dat de protestantse hulporganisatie ICCO met grote bedragen Palestijnse terroristische organisaties steunt. Het zou steun betreffen aan het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een ultralinkse militante organisatie, die het bestaansrecht van Israel ontkent.

Het toezicht van ICCO op de geldstromen zou minimaal zijn. ICCO ontvangt de financiën van de kerken, Kerk in Actie, de overheid, de Postcodeloterij, de Wilde Ganzen en van bedrijven en particulieren.

ICCO zegt zich niet te herkennen in de inhoud van het rapport en stelt dat het geen terroristische organisaties steunt. Eerder al stelde Israel dat hulpgelden van World Vision via Palestijnse medewerkers zouden worden doorgesluisd naar terroristische Palestijnse organisaties.

Dat Nederlandse organisaties terreurorganisaties steunen is niet nieuw. Jarenlang doneerde de stichting Kinderpostzegels geld aan de Palestijnse Holy Land Trust, dat trainingen voor de terreurclub Hamas verzorgde.

Ook in het recente rapport van de Israëlische onderzoekers duikt de stichting Kinderpostzegels weer op, samen met ICCO, als financieel ondersteuner van de organisatie Defence for Children, een Palestijnse organisatie met nauwe banden met de terroristische organisatie Volksfront voor de bevrijding van Palestina.

(Bron: NIW).

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
27-11-2016
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies