Oasedagen voor werkzoekenden krijgen vervolg

In 2017 organiseert Zendings-Diaconessenhuis Bethanië in Amerongen drie Oasedagen, speciaal voor werkzoekenden. Een pilot in juni 2016 bewees dat er behoefte is aan deze dagen.

Een Oasedag is een dag apart, om stil te zijn en in stilte op zoek te gaan naar wat God te zeggen heeft. De dag begint met een inleiding op het thema. Er zijn een paar groepsmomenten, afgewisseld met ruime tijd om alleen te zijn. Deelnemers gaan met een gerichte opdracht de stilte in. De dagen zijn op 19 januari, thema: Van zandkorrel tot parel, 11 mei: Samen schatgraven en 5 oktober: Een schat in aarden vaten.

Leidinggevend diacones Zr. Greet Verhoeven: “Als iemand zijn of haar baan kwijtraakt, kan dat veel impact hebben. Je kunt gaan twijfelen aan jezelf en je capaciteiten. Je kunt je uitgerangeerd voelen en gedachten krijgen als: ‘Wie zit er op mij te wachten, ben ik nog wel van betekenis en wat zegt mijn omgeving ervan?’ En wat doet het met je beeld van God? Deze Oasedagen helpen deelnemers om in Bijbels licht om te gaan met hun situatie en hoopvol naar de toekomst te kijken. “

De kosten voor deze dag bedragen € 25,-. Mocht dit een probleem zijn, dan kunnen geïnteresseerden contact opnemen.

Jose Breekveldt
ZDH
01-12-2016
Samenleving
https://www.zdh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies