1700 kerken over op windenergie uit Nederland

Het inkoopcollectief Energie voor Kerken stapt over op 100% Nederlandse windenergie van duurzame energieleverancier Greenchoice. Al sinds begin 2013 krijgen inmiddels ruim 1.700 kerkgebouwen groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van Greenchoice. Vanaf 2017 komt die stroom uitsluitend uit Nederland, een bewuste duurzame keuze van het collectief. Een kwart van de groene stroom komt uit de nieuwe eigen windmolens van Greenchoice aan het Hartelkanaal.

Energie voor Kerken* kiest weloverwogen voor stroom die duurzaam in Nederland is opgewekt. Jeroen Crajé van de begeleidingscommissie Energie voor Kerken: “We investeren vol overtuiging in Nederlandse windenergie. Daarmee dragen wij vanuit de kerken actief bij aan het groener maken van ons land. Energie voor Kerken staat voor het gebruik van alleen duurzame energie en heeft daarnaast ook aandacht voor energiebesparing en het verduurzamen van kerkgebouwen”.

“Natuurlijk kijken we ook scherp naar voorwaarden en tarieven en naar kwalitatieve eisen en wensen zoals verzamelfacturen en administratieve mogelijkheden. Na zorgvuldig afwegen en onderhandelen bleek Greenchoice op al die terreinen nog steeds het beste aanbod te hebben. En tel daar de uitstekende persoonlijke service bij op,” aldus Crajé. Het energiecontract wordt verlengd tot en met 2019.

Ton van der Linden van Greenchoice: “De keuze van de kerken voor Nederlandse stroom helpt ons met het bereiken van ons duurzame doel: 100% groene stroom uit Nederland. Greenchoice is daarnaast de enige leverancier die op grote schaal het gasverbruik van klanten compenseert met CO2-compensatieprojecten wereldwijd.”

*Energie voor Kerken is een initiatief van het CIO-K (Commissie Kerkgebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) in samenwerking met energieadviesbureau Hellemans Consultancy. https://www.energievoorkerken.nl/

Greenchoice is de grootste duurzame energieleverancier en helpt bijna 400.000 klanten – waaronder 27.000 zakelijke – met groene energie, zelf opwekken en besparen. www.greenchoice.nl/zakelijk

Greenchoice
© Henk-Jan Oudenampsen
08-12-2016
Samenleving
https://www.greenchoice.nl/zakelijk

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies