Orgelconcert met Marcel van de Ketterij in Apeldoorn

Organist Marcel van de Ketterij zal op zaterdagavond 11 februari 2017 een concert geven op het Steendamorgel in de Eben-Haëzerkerk (Zonnedauw 8) in Apeldoorn. Dit concert is de eerste in een serie van drie. De avond begint om 20.00 uur.

De toegangsprijs is 8 euro per persoon (t/m 12 jaar gratis). Een combinatiekaart voor alle drie concerten kost 20 euro. De verkoop is voorafgaand aan het concert bij de ingang van de kerk. Meer info: www.facebook.com/orgelconcertenapeldoorn.

Marcel van de Ketterij

Marcel van de Ketterij is in 1965 geboren. Hij leerde op 6-jarige leeftijd de eerste beginselen van het orgelspelen van zijn vader. In 1981 ging hij op les bij Peter Eilander en vanaf 1985 bezocht Marcel het Conservatorium in Zwolle. In Zwolle kreeg hij les van Nico Waasdorp en Harm Jansen. De lessen werden onder andere gegeven in Zwolle op het Schnitger-orgel van de Grote of St. Michaelskerk en op het Adema-orgel van de Dominicanenkerk. In 1991 behaalde Marcel het diploma Uitvoerend Musicus Orgel. Bovendien is hij in het bezit van het diploma Kerkelijk Orgelspel, waarvoor hij eveneens in 1991 slaagde.

Marcel is actief als dirigent van een aantal koren. Verder is hij als parttime docent muziek verbonden aan de Jac. Fruytier Scholengemeenschap in Uddel. Naast lesgeven en dirigeren is Marcel vaste organist van de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn waar hij het Steendam-orgel uit 1997 bespeelt. Ook verleent hij als organist regelmatig zijn medewerking bij concerten en cd-opnames.

Overige orgelconcerten

Op 25 februari 2017 speelt de vaste organist van de Eben-Haëzerkerk Peter Eilander. Op 11 maart speelt Dirk Out uit Haarlem.

Herbert van Daalen
Orgelconcerten Apeldoorn
27-01-2017
Muziek
https://www.facebook.com/orgelconcertenapeldoorn

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies