Netty Baan nieuwe directeur Mercy Ships Holland

ROTTERDAM – Per 6 maart 2017 zal Netty Baan aantreden als nieuwe directeur van Mercy Ships Holland. Ze is hiermee de opvolger van Arjen van der Wolf, die sinds januari 2017 werkt voor Mercy Ships International.

Netty Baan heeft haar wortels in het ontwikkelingswerk via haar stichting in Indonesië. Samen met haar man G.J. Baan, predikant van de Gereformeerde Gemeente in Vlissingen, en haar 4 kinderen heeft ze vele jaren in het buitenland gewoond en heeft mede daardoor een internationale visie ontwikkeld.

Ambitie

Met de komst van het tweede ziekenhuisschip in 2019 staat Mercy Ships voor een grote uitdaging. Dit geldt zowel voor de financiële inkomsten als de extra werving van de vele tientallen vrijwilligers aan boord van de ziekenhuisschepen. Met de komst van de nieuwe directeur wil Mercy Ships Holland verder groeien om deze ambitie waar te maken, samen met alle betrokkenen in Nederland en Afrika. Netty Baan: ‘Deze functie is een fantastische uitdaging voor een bijzonder doel! De internationale ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd, zal hierbij goed van pas komen. Ik vind het een groot voorrecht op deze manier mijn roeping te kunnen verwezenlijken en een christelijke handreiking te doen aan de naaste in nood.’

Schip

Jaarlijks zijn er 1.200 vrijwilligers (onder wie 100 Nederlanders) nodig op het ziekenhuisschip Africa Mercy die het levensreddende werk voor honderden patiënten mogelijk maken. Mercy Ships biedt gratis operaties aan kansarmen in Afrika ongeacht ras, geslacht of religie. Momenteel ligt het schip in de haven van Cotonou, Benin. Met ons schip voorzien van 5 operatiekamers en meer dan 80 ziekenhuisbedden worden mensen geholpen met levensbedreigende tumoren, vergroeide benen, brandwonden en tandheelkundige behandelingen. Mercy Ships doet dit werk omdat ieder mens kostbaar is.

Mercy Ships Holland
Mercy Ships Holland
07-02-2017
Hulpverlening
https://www.mercyships.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies