Straathulp bestaat vijf jaar

Deze maand bestaat het Straathulp-project van stichting Zending over Grenzen in Bulgarije vijf jaar. Naar schatting zijn er in deze jaren zo’n vierduizend mensen bereikt.

Straathulp bestaat in wezen uit een mobiele gaarkeuken die daklozen voorziet van praktische hulp zoals een warme maaltijd, kleding, schoenen en dekens. Ook biedt Zending over Grenzen via dit project medische, emotionele en geestelijke hulp aan. Vijf jaar geleden startte het project in samenwerking met de lokale kerk, als reactie op de groeiende problemen zoals werkeloosheid en dakloosheid in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Vooral in de wintermaanden, waarin temperaturen kelderen naar min twintig, was hulp hard nodig.

Dankbaar

Zending over Grenzens Bulgaarse veldmanager Sarkis Ovanesyan is erg dankbaar voor de afgelopen vijf jaar. “Ik wil iedereen bedanken die dit project de afgelopen jaren mede mogelijk heeft gemaakt”, zegt hij. “Ik bid dat we de mensen in grote nood kunnen blijven steunen en dat zij hoop en licht in hun leven mogen vinden door dit project en de liefde van Jezus Christus.”

De meest kwetsbaren geholpen

Momenteel worden er zo’n 120 dakloze mensen in Sofia geholpen via het Straathulp-project. De stichting werkt vanaf twee locaties in de Bulgaarse hoofdstad en helpt daarmee kinderen uit weeshuizen, jongeren uit gebroken gezinnen, werkelozen en mannen en vrouwen die lijden aan verslavingen en mentale- en fysieke beperkingen.

Draag bij!

U kunt bijdragen aan het welzijn van deze kwetsbare mensen door een donatie www.zendingovergrenzen.nl/geef-nu/?dref=Straathulp&did=3330007 te doen aan het Straathulp-project. Voor €14 heeft één persoon een week lang elke dag een warme maaltijd, maar uiteraard is elk bedrag welkom.

Shanna van den Bosch
Zending over Grenzen
25-02-2017
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl/geef-nu/?dref=Straathulp&did=3330007

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies