Pinksterconferentie Opwekking 2017

De 47e editie van de Pinksterconferentie is in volle gang. Het weer werkt mee, zodat veel activiteiten ook buiten gevolgd kunnen worden. Het thema is dit jaar: ‘Gods Geest geeft LEV’. De conferentie vindt dit jaar weer plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in de Flevopolder te Biddinghuizen, in het pinksterweekend, van 2 t/m 5 juni 2017.

Met Pinksteren vieren we de uitstorting van de Heilige Geest. Ruben Flach: ‘In het thema van dit jaar komt de Geest van God nadrukkelijk naar voren. We willen met elkaar nadenken over wat het betekent dat de Heilige Geest ons lev geeft. Dit Hebreeuwse woord betekent kracht, moed, durf en hart. Leven met lev betekent dat je moedig leeft, dat je authentiek bent, dat je het werk van Gods Geest in je hart weet om te zetten in de praktijk van je dagelijks leven.’

‘Als wij als christenen meer en meer met lev gaan leven, zal dat in alle delen van onze samenleving zichtbaar worden. Als Opwekking verlangen wij naar een geestelijke vernieuwing in ons land. Want ons land wacht op christenen die authentiek zijn, laten zien wie Jezus is en die met hart en handen het evangelie uitdragen. We geloven dat dit thema dat als rode draad door het programma loopt, een krachtige bijdrage zal leveren aan het zichtbaar worden van deze geestelijke vernieuwing, binnen en buiten de kerk.’ Het thema wordt uitgewerkt door diverse sprekers.

De conferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. De eerste samenkomst begint op vrijdagavond 2 juni en de conferentie wordt op maandagmiddag 5 juni afgesloten.

Groot Nieuws Radio ‘ontvoert’ Kees Goedhart

Jarenlang was hij vaste spreker op Pinksterconferentie Opwekking, maar dit jaar is hij er voor het eerst niet bij: Kees Goedhart. Om hem niet te hoeven missen, heeft Stichting Opwekking een ‘kartonnen Kees’ gemaakt die een plekje heeft gekregen in de lectuurtent. Bezoekers kunnen met Kees Goedhart op de foto. Groot Nieuws Radio had zaterdagochtend wat andere plannen.

Groot Nieuws Radio-presentatoren Nando Kok, Marien Korterink en Jorieke Fredrikze trokken de stoute schoenen aan en ontvoerden Kees Goedhart uit de lectuurtent. De ‘kartonnen Kees’ werd vervolgens overal mee naar toegenomen: naar de studio van Groot Nieuws Radio, de snacktent en de samenkomsttent.

Redactie christelijknieuws.nl
Foto: © TOFF-fotografie – Tobias Huizing
03-06-2017
Web: www.opwekking.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies