Luisteraars Groot Nieuws Radio openen petitie voor behoud zendmast

De ACM wees een paar weken geleden een verzoek af om vanaf september gebruik te blijven maken van de zendmast waarmee Groot Nieuws Radio uitzendt via de middengolf. Luisteraars vragen nu via een petitie aan de zendereigenaar om Groot Nieuws Radio langer door te geven. “We moeten als luisteraars een geluid laten horen”, zegt betrokken luisteraar Rianne Dekker.

Rianne Dekker is een van de beheerders van de Facebookgroep Vrienden van Groot Nieuws Radio, waar al een tijdje gebeden wordt voor de uitzendmogelijkheden van Groot Nieuws Radio. Daarnaast werd het idee geopperd om ook iets concreets te doen. “Als christenen zijn we soms wat te stilzwijgend, we mogen best een geluid laten horen als we het ergens niet mee eens zijn”, vertelt Rianne Dekker dinsdagavond in Wens op Groot Nieuws Radio.

Volgens haar is de uitzending via 1008 AM belangrijk voor een groep luisteraars die minder te besteden hebben en nog niet alle moderne technieken in huis hebben. Ook chauffeurs en automobilisten luisteren onderweg nog vaak via de middengolf naar Groot Nieuws Radio.

In de petitie wordt onder andere gevraagd aan zendereigenaar Novec of de zendmast overeind gehouden kan worden, zodat de AM wat langer kan blijven bestaan, zo legt Rianne Dekker uit.

Groot Nieuws Radio
© Henk-Jan Oudenampsen
17-06-2017
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies