Succesvol eerste zomerkamp voor Oost-Europese ouderen

ALMERE/DURRES – Voor het eerst heeft hulporganisatie Zending over Grenzen een zomerkamp voor ouderen georganiseerd. In Albanië gingen zestig kansarme ouderen mee naar kuststad Durrës voor een vakantie.

Voor Kadrie, een van de deelnemers, was het kamp een groot succes. “Voor het eerst sinds jaren, heb ik weer het gevoel dat ik ademruimte heb”, vertelt de oudere vrouw. Kadrie werd op jonge leeftijd weduwe en heeft problemen met haar longen. “Ik kon nooit een vakantie betalen of aan mezelf denken. Ik geniet enorm van het zomerkamp. Ik weet niet hoe ik jullie kan bedanken. Het enige wat ik kan doen is bidden dat Zending over Grenzen net zo gezegend wordt als jullie ons gezegend hebben.”

Leegte vullen


Ouderen in Albanië krijgen weinig financiële steun vanuit de overheid, waardoor veel van hun basisbehoeften niet gedekt worden. Daarnaast worden – vooral arme – ouderen gediscrimineerd en hebben zij niemand die naar hen omkijkt. Zending over Grenzen hoopt die leegte te vullen en hen met een zomerkamp een beetje hoop en vreugde op hun oude dag te geven.

Shanna van den Bosch
Zending over Grenzen
10-07-2017
Hulpverlening
https://www.zendingovergrenzen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies