Angar verdubbelde haar gewicht in 60 dagen

Dit is Angar. Toen ze zes weken oud was, woog ze nog maar 1,3 kilo. Omdat het leven van hun dochter in gevaar was, liepen haar ouders 50 km naar de Medair-kliniek. Daar werd ze behandeld tegen ernstige ondervoeding. Binnen 60 dagen is haar gewicht verdubbeld.

Nadat in delen van Zuid-Sudan hongersnood werd vastgesteld, hebben veel mensen aan onze noodoproep gehoor gegeven. We zijn zeer dankbaar voor alle giften die we hebben mogen ontvangen. Met deze hulp hebben we ondervoede moeders en kinderen behandeld, families voorlichting gegeven over gezonde voeding en levensreddend drinkwater en hygiënezorg geboden – essentieel in de strijd tegen ondervoeding.

Niet alleen Zuid-Sudan verkeert in moeilijkheden. In de hele regio is er een voedselcrisis en ook Somalië behoort tot de zwaarst getroffen landen. Meer dan de helft van de inwoners van Somalië heeft niet genoeg te eten en tienduizenden kinderen lijden aan ondervoeding. Medair is onder zeer moeilijke omstandigheden bezig om zoveel mogelijk levens te redden in zowel Zuid-Sudan als Somalië. Maar daarbij hebben we uw hulp hard nodig.

Als u dat nog niet bent, wilt u dan overwegen om donateur te worden? Met uw toezegging kunnen we effectief plannen maken en constant steun bieden aan de mensen die dat het hardst nodig hebben.

Medair
Medair
10-08-2017
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies