Nederland kan profiteren van Israelische landbouwinovaties

Nederland heeft een melkveesector waar we trots op kunnen zijn. Maar er is nog een land dat het uitstekend doet: Israël. Ondanks het hete klimaat geven de koeien in dit land gemiddeld 30 procent meer melk dan de Nederlandse koeien. De SGP en LTO Nederland brengen deze week gezamenlijk een bezoek aan de Israëlische melkveesector. Foto: melkkoeien en kalfjes in kibboets in Israël.

Elbert Dijkgraaf: “Israëliërs zijn altijd bezig met innovatie en high-tech. Dat passen ze ook toe op de melkveehouderij. Dankzij slimme polsbandjes voor elke koe wordt op een eenvoudige manier data verzameld. Door deze data, goede fokprogramma’s en een uitgekiend dieet heeft Israël een uitstekende opbrengst in de melkveesector waardoor het land zelfvoorzienend is. Wij moedigen graag meer samenwerking en kennisuitwisseling met Nederland aan, omdat we daar simpelweg ons voordeel mee kunnen doen.”

Naast bezoeken aan melkveebedrijven bezoekt de delegatie ook het betreffende ministerie en toeleverende bedrijven deze week.

SGP
© Henk-Jan Oudenampsen
14-08-2017
Buitenland
https://www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies