Bijzondere vondst door Israelische reddingswerkers

Wanneer er ergens een natuurramp plaatsvindt, behoren Israëlische reddingswerkers vaak bij de eerste hulpverleners. Zo ook in Houston en nu weer in Florida. Bij hun reddingswerk in Houston deden Israëlische hulpverleners een bijzondere ontdekking.

Het Israëlische team hielp in Houston de Joodse en de christelijke gemeenschap. Ze werkten samen met ds. Keenan van de Gulf Meadows Church om leden van de gemeente te helpen. Ongeveer een week nadat de orkaan over Houston raasde, kon Adrian, één van de kerkleden, weer terug naar zijn eigen huis. Omdat dat ernstig beschadigd was en grotendeels onder water had gestaan, gingen Israëlische vrijwilligers met hem mee om te helpen bij de schoonmaak van het huis. Daarbij deden ze een heel bijzondere ontdekking. Alles in het huis had ernstige schade, ook bijna al zijn boeken. Behalve een aantal Joodse boeken met Hebreeuwse/Engelse teksten en enkele Bijbels. Deze boeken waren helemaal droog gebleven en hadden geen enkele schade.

Adrian en de reddingswerkers beschouwen dit als een wonder. Adrian verdiept zich momenteel namelijk in Israel en het Joodse volk en daar gebruikt hij deze boeken voor. Hij zet zich in om de relatie tussen Joodse en christelijke gemeenschappen in Houston te verbeteren.

(Bron: Breaking Israel News)

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
16-09-2017
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies