ZOA wil kinderen in crisisgebieden naar school helpen

Door oorlog of geweld kunnen wereldwijd honderdduizenden kinderen niet naar school. En dat terwijl dit juist zo belangrijk is. Hulporganisatie ZOA zet 5 belangrijke waarom-redenen op een rij.

1) Het is de basis van hun ontwikkeling

Naast lezen, schrijven en rekenen leren kinderen er ook andere belangrijke levenslessen. Zoals respect hebben voor anderen of samenwerken.

2) Het vergroot hun kansen voor later

Een opleiding biedt kinderen later betere kansen op een baan en vergroot daarmee hun kans om in de toekomst (financieel) onafhankelijk te zijn.

3) Het draagt bij aan de wederopbouw van het land

Een betere kans op de arbeidsmarkt heeft bovendien ook een positief effect op de economische ontwikkeling en daarmee de toekomst van een land.

4) Het voorkomt nieuwe conflicten

Voor de lokale bevolking is het niet altijd makkelijk om grote groepen vluchtelingen op te vangen. Op ZOA’s scholen zijn daarom ook kinderen uit de host community welkom. Dit zorgt voor meer begrip en heeft een positief effect op de onderlinge verhoudingen.

5) Het biedt afleiding

Zeker voor kinderen bij wie de hevigheid van de oorlog niet in de koude kleren is gaan zitten. School biedt afleiding, maar ook een plek om onder professionele begeleiding trauma’s te verwerken.

Geeft u een kind de kans om naar school te gaan?

Samen met u wil ZOA zorgen dat kinderen in crisisgebieden ook naar school kunnen. Vindt u dat ook belangrijk? Help ons dan met een gift. Uw steun maakt deze projecten namelijk mogelijk. Doet u mee?

ZOA
ZOA
20-09-2017
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies