Gerrit Stanneveld: Ik vermoordde de vader van mijn vriendin

Zaterdag was in De Verandering het heftige verhaal te zien van Gerrit Stanneveld. Hij is nog geen twintig jaar als hij in een vlaag van blinde woede de vader van zijn vriendin doodschiet. Alsof dat niet genoeg is, schiet hij, nadat hij uit de gevangenis is gekomen, ook nog eens twee agenten neer.

Tijdens een van zijn vele gevangenisstraffen begint hij allerlei boeken te lezen, waaronder de Bijbel. In De Verandering vertelt hij aan presentatrice Mirjam Bouwman over zijn jarenlange zoektocht naar vergeving.

Gerrit Stanneveld is nog geen twintig jaar als hij in een vlaag van blinde woede de vader van zijn vriendin doodschiet. Hij verandert in een kille moordenaar die niets en niemand ontziet. Als Gerrit na het neerschieten van twee agenten weer in de cel beland is hij totaal de weg kwijt. Hij is een vat vol woede en zit regelmatig in een isoleercel. Daar verveelt hij zich zo stierlijk dat hij begint te lezen. Eén van die boeken is de Bijbel en tot zijn eigen stomme verbazing doet dat boek heel veel met hem. Zoveel zelfs dat weggestopte gevoelens van berouw naar boven komen. Gerrit krijgt ongekend heftige schuldgevoelens over zijn daden, zo erg, dat hij op zoek gaat naar vergeving…

De Verandering laat op bijzondere wijze zien hoe het geloof een mensenleven totaal kan veranderen en welke impact het heeft op de omgeving. Familieleden, bekenden en vrienden vertellen het verhaal van de hoofdpersoon aan de hand van persoonlijke verhalen, foto’s en video’s. Op het punt van de ommekeer ontmoet Mirjam Bouwman de hoofdpersoon en hoort zijn of haar kant van het verhaal.

Uitzending Gemist: De Verandering, zaterdag 14 oktober, 18.40 uur op NPO 2

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
16-10-2017
Evangelisatie
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies