Hapsnap Montfoort verkozen tot beste diaconale initiatief 2017

Het project HapSnap voor vluchtelingen in Montfoort is ‘Smaakmaker van het Jaar’. Duizend diakenen brachten hun stem voor het beste diaconale initiatief uit op de Landelijke Diaconale Dag in Utrecht. HapSnap helpt vluchtelingen via maaltijden aan een sociaal netwerk.

De verkiezing tot ‘Smaakmaker van het jaar’ is een initiatief van Kerk in Actie. Marja Hanko van de Protestantse Gemeente Montfoort ontving de prijs uit handen van Tweede Kamerlid Joël Voordewind.

De Landelijke Diaconale Dag, een inspiratiedag voor diakenen uit het hele land, werd dit jaar voor de 122e keer gehouden. De dag werd dit jaar geopend door ds. René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland. Na de verkiezing, een kennisquiz en samenzang met The Psalm Project bezochten de bezoekers één van de ruim 30 workshops over thema’s als duurzaamheid, jeugddiaconaat, armoede en vluchtelingen.

Verkiezing Smaakmaker

De afgelopen maanden hebben diaconieën uit het hele land hun initiatieven kunnen nomineren voor de verkiezing. Uit de circa 50 projecten die werden aangemeld stelde een vakjury onder leiding van Veerle Rooze een top drie. Deze top 3 bestond naast HapSnap uit het project Dorpssoep uit Leersum en de Muziekmiddag op het AZC uit Utrecht.

Publieksprijs

Op basis van een door de jury samengestelde top 7 werd bovendien ook volop gestemd op kerkinactie.nl. Op basis van ruim 2000 online stemmen bleek het Buddy-project uit Hardenberg bij het publiek het meest populair. In Hardenberg werken de kerken samen om gemeenteleden te koppelen aan vluchtelingen in nabijgelegen asielzoekerscentra’s. Zij wonnen nipt van Volkstuintjes in Zuidland en de Dorpssoep.

Kerstcampagne

Op de Landelijke Diaconale Dag werd vooruitgekeken op de komende maanden waarin Kerk in Actie aandacht vraagt voor de situatie van vluchtelingen in Nederland, Griekenland, Libanon en Syrie. Ook werd er teruggekeken op een jaar waarin de organisatie maar liefst 25 miljoen euro ophaalde voor het voor het bestrijden van onder meer armoede en honger.

Rob van Ooijen
Kerk in Actie
12-11-2017
Samenleving
https://www.kerkinactie.nl/smaakmaker

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies