Stichting Mensenkinderen helpt straatarme gezinnen

In Nederland zijn ‘onvoldoende tijd’ of ‘geen zin hebben’ redenen waarom kinderen zonder eten naar school gaan. In Albanië gaan kinderen, uit de allerarmste gezinnen, noodgedwongen zonder ontbijt naar school. Ouders worden gedwongen het aantal maaltijden in te perken tot een keer per dag. Stichting Mensenkinderen helpt straatarme gezinnen in Albanië de winter door te komen en geeft elke maand een voedselpakket. Een voedselpakket dat in deze erbarmelijke omstandigheden meer dan welkom is.

Voedsel is de belangrijkste energiebron voor het lichaam. Vorige week is voor de 15de keer het Nationaal Ontbijt gehouden om kinderen en ouders bewust te maken van het belang van ontbijten. ‘Onvoldoende tijd’ of ‘geen zin hebben’ zijn redenen waarom kinderen zonder eten naar school gaan. Na de welverdiende nachtrust, is het energiepeil gedaald. Om fysiek en mentaal er weer tegen aan te kunnen is het belangrijk om bij te tanken. Het peil moet omhoog. Daarom is ontbijten zo belangrijk.

Ook in Albanië zijn kinderen die zonder het ontbijt naar school gaan. Noodgedwongen. Het treft de kinderen uit de gezinnen die onder de armoedegrens leven. En met de winter voor de deur wordt het er niet gemakkelijker op. Werk is niet te vinden en het beetje geld dat in de zomer opzij gelegd is, is niet toereikend om de winter door te komen. Dagelijks voedsel is onbetaalbaar. De ouders worden gedwongen het aantal maaltijden in te perken tot een keer per dag en zien met lede ogen toe hoe hun kinderen zonder eten naar school gaan.

Stichting Mensenkinderen helpt deze straatarme gezinnen in Albanië, maar ook in Moldavië, Armenië en Bulgarije de wintermaanden door te komen. In samenwerking met kleine evangelische kerken geeft Mensenkinderen de gezinnen elke maand een voedselpakket. De inhoud van het voedselpakket wordt lokaal ingekocht zodat ook de lokale economie er beter van wordt. Het is een steuntje in de rug zodat deze allerarmste kinderen eerst ontbijten voordat zij naar school gaan. In deze erbarmelijke omstandigheden is een maandelijks voedselpakket meer dan welkom.

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheüs 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Mensenkinderen
Mensenkinderen
15-11-2017
Hulpverlening
https://www.mensenkinderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies