Een nieuwe partner van Israel in het Midden-Oosten

Zonder dat we er veel over horen in het nieuws, vinden er zeer opmerkelijke ontwikkelingen plaats in het Midden-Oosten. Uit tal van berichten die ik ontvang en die ik lees op diverse – volgens mij – betrouwbare websites, maak ik op dat Israel, Saoedi-Arabië, Egypte en Jordanië steeds intensiever gaan samenwerken. Ik meldde dit vorige week ook al. Met name de samenwerking tussen Saoedi-Arabië en Israel is opmerkelijk. Deze ontwikkeling wordt – op de achtergrond – krachtig gesteund door Amerika.

Gezamenlijk richt deze nieuwe coalitie zich tegen Iran en de terreurorganisatie Hezbollah in Libanon. Er wordt al serieus rekening gehouden met een militair conflict om de dreiging van Hezbollah en Iran te stoppen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw vredesplan. Op de Libanese website Al-Akhbar verschenen al details van dat vredesplan, hoewel het maar de vraag is of die informatie wel betrouwbaar is.

Uit die informatie blijkt dat Palestijnse vluchtelingen buiten Israel zullen worden gehuisvest in hun land van herkomst, dat Jeruzalem een internationale status krijgt en dat Israel en Saoedi-Arabië gaan samenwerken tegen Iran. Saoedi-Arabië zet zich momenteel in om andere Arabische landen mee te krijgen in dit plan en hen voor te houden dat ze enorm kunnen profiteren van samenwerking met Israel.

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
19-11-2017
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies