EO maakt artiesten bekend van Kerstfeest op de Dam

Xander de Buisonjé, Leona Philippo, Dwight Dissels en Do brengen op Eerste Kerstdag het kerstgevoel in de huiskamer. Het viertal vormt de line-up van het muzikale tv-evenement ‘Kerstfeest op de Dam’. Aan de hand van sfeervolle muziek, hoopvolle verhalen en indrukwekkende ontmoetingen vieren de EO en het Leger des Heils, samen met het publiek op de Dam én de kijkers thuis, de geboorte van Jezus.

“In een wereld die steeds verder individualiseert, brengen wij mensen bij elkaar om samen het kerstfeest te vieren”, vertelt presentator Bert van Leeuwen. “Dat doen we door samen te zingen op de Dam, maar ook door langs te gaan bij cliënten van het Leger des Heils.” Do, Dwight, Leona en Xander bezoeken allemaal een project van deze organisatie. Deze projectbezoeken maken indruk: de artiesten en de kijkers worden geraakt door de persoonlijke verhalen. Ook worden de cliënten tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’ toegezongen door de artiest die ze hebben ontmoet.

De Amsterdamse Dam is voor het zevende jaar op rij het toneel van het behaaglijke EO-kerstfeest. Vanuit een prachtige kerststal vertellen kinderen het Bijbelse verhaal van Jozef, Maria en Jezus. Bert van Leeuwen fungeert als ‘kerststalmeester’; hij neemt de duizenden aanwezigen gedurende de avond mee in het kerstverhaal. De prachtige kerstliederen, het hoopvolle Bijbelverhaal en de oprechte ontmoetingen maken ‘Kerstfeest op de Dam’ tot een warm feest voor jong en oud.

“Kerst is een feest voor iedereen”, vindt Van Leeuwen. “Met Kerstfeest op de Dam vieren we dit feest samen, gelovig en ongelovig. Met Xander, Do, Dwight en Leona hebben weer geweldige zangers op het podium staan. Het wordt een avond om naar uit te kijken!”

De opnames van ‘Kerstfeest op de Dam’ vinden plaats op zondag 10 december, aanvang 20.00 uur op de Dam. Toegang tot dit evenement is gratis. De registratie van het evenement is op Eerste Kerstdag – maandag 25 december – om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Evangelische Omroep
Willem Jan de Bruin
20-11-2017
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies