Presentatieconcert David de Haan in De Basis in Apeldoorn

Vrijdagavond 26 januari gaf David de Haan een concert in zijn thuisgemeente De Basis in Apeldoorn. Tijdens dit optreden presenteerde hij zijn gloednieuwe cd HOPE. In een avondvullend programma deelde David zijn nieuwe liedjes, en hij vertelde het verhaal achter de nummers. Ook Sir5 en Gert van der Vijver, de zandkunstenaar, gaven hun medewerking aan het programma.

Wie is David?

David: ‘Ik ben geboren en getogen in Apeldoorn. Mijn ouders namen mij mee naar het Leger des Heils, waar ik grootgebracht werd met het woord van God. Het was soms voor mij een ‘moeten’, want ik deed liever hele andere dingen. Desalniettemin ging ik mee naar de diensten en leerde daar verhalen over Jezus. Uiteraard sprak mij het verhaal aan van David en Goliath! Ik leerde hier ook om om te zien naar anderen, uitstrekken naar anderen, oog hebben voor je medemens. Ik ervoer hier de liefde en warmte voor de mens.

Toen ik ouder werd en uiteindelijk een relatie kreeg met Corine (mijn vrouw), zijn we op zoek gegaan naar een passende kerk voor ons beide. Gezien het feit Corine haar basis kende in de vrijgemaakte gereformeerde kerk en ik in het Leger des Heils en later pinkster- en evangelische gemeenten, zul je begrijpen dat dit best wel ver uit elkaar lag.

Uiteindelijk zijn we in onze zoektocht uitgekomen in de Basis (Apeldoorn). Een kerk die me in bepaalde opzichten wel deed denken aan het LdH. Het uitstrekken naar anderen met liefde en warmte. Het was daar waar we ons plekje vonden in het muziekteam. Inmiddels zitten we in het ‘muziekleiders team’ en willen we in dienst van God ons steentje bijdragen, met als doel om niet gelovigen/zoekers te vertellen over de liefde van God voor de mensen. We zijn blij en God dankbaar voor deze plek en voor de talenten die we hebben gekregen.’

De Basis

De Basis is een jonge moderne kerk met eigentijds vormgegeven diensten, gericht op mensen die niet gewend zijn om naar een kerk te gaan! Dit is de gemeente waar Corine en ik nu al een aantal jaren heengaan en onze talenten mogen inzetten om mensen te vertellen wie God is. En wij mogen dat doen in onze dienstbaarheid aan Hem, door o.a. leiding te geven aan de muziekgroep, het uitzoeken van muzieknummers voor de diensten op de woensdag en zondag, het maken van arrangementjes in koorpartijen, het leiden van de repetities, coachen en enthousiasmeren. We streven erna om het beste eruit te halen, omdat God ook het beste gaf, de hoogste prijs betaalde door Zijn zoon Jezus Christus te geven aan de wereld. We voelen ons hier erg thuis en we zijn blij dat we hier onze talenten mogen inzetten tot eer van Hem!

David: ‘Mijn verlangen is om vanuit de Basis God te dienen en mensen vertellen dat Gods liefde er voor iedereen is. Het is mooi om te zien hoe druk deze diensten worden bezocht en waar we ook mogen ervaren dat vele mensen tot geloof komen.’

Continental Singers

Toen ik 14 jaar was, had mijn vader een koor, genaamd ‘Perspectief’ en hoewel ik te jong was mocht ik er toch vervroegd bij! Toen dit koor ophield te bestaan en ik mijn ei niet muzikaal kwijt kon, belandde ik bij een concert van de Continental Singers.

Op deze avond hoorde ik een getuigenis van een meisje wat mij raakte en die avond ging ik op mijn knieen en bad tot God. Niet veel later deed ik auditie bij deze groep en vervolgens tourde ik 3 jaar door verschillende landen zoals bv. Nederland, Belgie, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tjechie, Polen, Rusland, Oekraine, Zweden, Noorwegen, Denemarken. Ik mocht in deze periode groeien in geloof en ook muzikaal.

Mijn dirigent destijds was Peter Grasmeijer. Tevens leidde hij de groep samen met zijn vrouw Rolina. Ik heb hier hele fijne en warme herinneringen aan.

In deze periode ging ik nog meer zingen, o.a. in een blackgospel koor ‘Heavens Report’. Daar leerde ik ook andere technieken. Ook zong ik in een band genaamd BaSiC, waarmee we in de dynamohal te Apeldoorn, elke maand jeugddiensten hielden. Hier begon ik ook wat meer zangleiding te nemen/krijgen. Ook vroeg Peter Grasmeijer of ik wilde meedoen aan een tourtje met Graham Kendrick en later met Ingmar Olsen om uiteindelijk ook zo terecht te komen bij het ‘EO ronduit Gospel Choir’. Daar maak ik tot op de dag van vandaag nog steeds deel van uit. Tegenwoordig onder de naam ‘Forever Worship.

Met deze groep mochten we reeds verschillende projecten doen met o.a. Kees Kraaijenoord, Gerald Troost, Sharon Kips, Ralph Vermanen, Remco Hakkert, Pearl Jozefzoon, Michael W Smith, Travis Cotrell, Paul Baloche, Brian Doerksen, Darlene Zschech, Ron Kenoly, Alvin Slaughter e.a.

Redactie Christelijknieuws.nl
© TOFF-fotografie – Tobias Huizing
27-01-2018
Web: www.daviddehaan.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies