Grote openheid voor evangelie onder Amerikaanse Joden

Een nieuwe studie toont aan dat het aantal Amerikaanse Joden dat gelooft in de Heere Jezus veel groter is dan werd aangenomen. Het onderzoek ‘Evangelical Attitudes Toward Israel and the Peace Process’ wijst uit dat 871.000 evangelische Amerikanen Joodse ouders of grootouders hebben.

‘Er blijkt verder een grote openheid voor het Evangelie te zijn onder Amerikaanse Joden en Amerikanen met Joodse wortels,’ aldus Joel Rosenberg, een Messiasbelijdende Jood, die betrokken was bij dit onderzoek, dat in samenwerking met LifeWay Research en Chosen People Ministries werd uitgevoerd.

Het aantal christenen dat aangaf Joodse voorouders te hebben, bleek drie keer meer te zijn dan voorheen werd aangenomen. ‘Wij zijn blij met de groei van de Messiasbelijdende beweging, zowel in als buiten Israel,’ aldus dr. Mitch Glaser, directeur van Chosen People Ministries.

Volgens LifeWay Research krijgt de groei van het aantal Amerikaanse Joden en Amerikanen met Joodse wortels dat in de Heere Jezus gelooft, een extra stimulans doordat zo’n 70 procent van de Amerikaanse christenen ervan overtuigd is dat ze hun Joodse vrienden moeten vertellen over het goede nieuws van het Evangelie, over de Heere Jezus. Toch blijkt ‘slechts’ 32 procent van hen het afgelopen jaar over het Evangelie te hebben gesproken met Joodse vrienden.

Bron: News Staff

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z’n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Dirk van Genderen
© Henk-Jan Oudenampsen
04-03-2018
Buitenland
https://www.dirkvangenderen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies