Studiedag over ongewenste kinderloosheid: Een levenslang gemis

Zaterdag 7 april houdt het Evangelisch College een studiedag in Zwijndrecht over ongewenste kinderloosheid met als thema ‘Een levenslang gemis’. Sprekers zijn coach en trainer Jorien Ouweneel (foto) en Hermineke Vonk (docent Evangelisch College), beide ervaringsdeskundig op dit gebied. De studiedag is bedoeld voor pastoraal werkers, kerkelijk werkers/leidinggevenden en indirect betrokkenen zoals familieleden en vrienden.

Eén op de zes stellen in Nederland heeft moeite met zwanger worden en vier procent van deze stellen blijft uiteindelijk ongewenst kinderloos. In de kerkelijke omgeving, waar vaak veel nadruk ligt op het gezin en kinderen, is het voor echtparen die dit betreft moeilijk om staande te blijven. Gevoelens van eenzaamheid, verdriet en boosheid wisselen elkaar af. Hoe ga je hier als pastoraal werker, leidinggevende in de kerk, vriend(in) of familielid mee om? Wat zeg je wel en wat juist niet? Deze dag geeft inzicht in de complexiteit van dit onderwerp en handvatten om hier mee om te gaan.

De studiedag vindt van 10:00 tot 16:00 uur plaats in het Evangelisch College Onderwijscentrum, Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De kosten bedragen € 25,00. Meer informatie lezen en aanmelden kan via de link onderaan dit item.


Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut voor volwasseneneducatie dat (deeltijd)opleidingen en cursussen aanbiedt op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk en Pastoraat. Verspreid over ruim 60 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 1500 studenten een opleiding of cursus bij het Evangelisch College.


Annelies Eijkelenboom

05-03-2018
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl/studiedagkinderloosheid

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies