Homecoming and Southern Gospel Event

In 2018 vond voor de eerste keer het ‘Homecoming and Southern Gospel Event’ plaats. Het idee was simpel: zet gelegenheidskoren en artiesten samen met een publiek dat Gaither muziek en southern gospel waardeert, en breng een avond boordevol optredens in die geliefde ‘homecoming’ stijl, waar het publiek niet alleen volop kan genieten, maar ook actief mee kan zingen. Het werd een succes.

En dus is het in 2019 tijd voor een tweede reeks avonden met het Homecoming and Southern Gospel Event, van 17 t/m 19 mei. Naast het orkest en projectkoren doen de Country Trail Band en Kirsten Alting mee.

Genieten van de warmte van

de artiesten die als één familie

op een podium staan

Of je het nu ‘homecoming’ noemt of ‘Gaither muziek’, voor de liefhebber zijn die woorden genoeg. Het genre brengt veel samen: het beste uit southern gospel, de diepe beleving van oudere favoriete liederen en de warmte van artiesten die als één familie op een podium staan. Nederland kon er lange tijd alleen van genieten door de Gaither Homecoming reeks en artiesten, maar sinds afgelopen jaar is er het ‘Homecoming and Southern Gospel Event’. Dit initiatief van Events4Christ en dirigent Aad Contze brengt de liefhebbers met zangtalent en verschillende artiesten uit het genre samen.

Het komende jaar zijn er weer drie avonden met het ‘Homecoming and Southern Gospel Event’, onder begeleiding van het Homecoming Orkest (34 musici) en onder de algehele leiding van dirigent Aad Contze. Er zijn ditmaal twee projectkoren: het Homecoming Ladies Choir en het Homecoming Mens Choir. Deze koren worden speciaal voor de concerten samengesteld. Aan de avonden werken ook de Country Trail Band en Kirsten Alting mee.

Aan de avonden werken ook

de Country Trail Band en

Kirsten Alting mee.

De Country Trail Band is een begrip in Nederland en bestaat al ruim 30 jaar. De groep heeft haar wortels in country gospel en treedt regelmatig op met andere artiesten. Ook uit de Amerikaanse ‘Homecoming stal’ overigens, zoals Gordon Mote en Buddy Greene. De Country Trail Band brengt country en southern gospel bij elkaar tijdens deze concerten – in de beste ‘Homecoming’ traditie.

Kirsten Alting is zangeres met een grote liefde voor southern gospel en country. Ze werkte voor haar debuutalbum samen met de bekende Gaither-pianist Gordon Mote. Met haar warme stem zingt ze over de pieken en dalen van het leven. Die dalen zijn bij haar, in de vorm van slepende ziekte, ook onderwerp geworden in haar boek ‘God Weeft Goud In Elk Verhaal’. Kirsten neemt je mee naar het hart van Gaither muziek.

Vrijdag 17 mei 2019 – 19:30 – Zwolle

Verrijzeniskerk, Bachlaan 150, 8031 HL

Zaterdag 18 mei 2019 – 19:30 – Veenendaal

De Basiliek, Wiltonstraat 56, 3905 KV

Zondag 19 mei 2019 – 19:30 – Vlaardingen

gebouw Leger des heils, Magnoliastraat 41 ,

Events4Christ
© Henk-Jan Oudenampsen
01-01-2019
Muziek
https://www.events4christ.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies