Marvin Timothy: Een relatie met Jezus, dat is waar het om draait

Marvin kwam terug bij God na een zoektocht: “Ik denk dat veel mensen in een zoektocht naar zichzelf zitten. Een relatie met Jezus, dat is waar het om draait.” Dat is wat Marvin Kneefel (artiestennaam: Marvin Timothy) ontdekte na een zoektocht naar zichzelf. Als muzikant ging hij lang op in de wereld van de muziek, na het overlijden van zijn vader ging hij hier alleen steeds meer vragen stellen over zijn muziek, geloof en identiteit.

Nu heeft hij een raak en kwetsbaar lied geschreven waarin hij zingt over zijn hervonden toewijding aan Jezus en zijn nieuwe identiteit in Hem: I Choose You. “Ik denk dat veel mensen mijn weg zullen herkennen”, vertelt Marvin.

Het eerste christelijke lied

Dit is het eerste christelijke lied dat Marvin uitbrengt. “Sommige mensen die mij al volgen van voordat ik christelijke muziek schreef zal het misschien afschrikken dat ik deze weg heb gekozen. Maar ik vertrouw erop dat het de harten mag raken die het nodig hebben”, geeft Marvin aan. “Ik hoop dat het mensen mag zegenen en dat ze de liefde mogen voelen die God door mij heen in het liedje heeft gestopt. Voor mij staat dit liedje voor jezelf weer terugvinden in en door het geloof. Ik denk dat veel mensen in een zoektocht naar zichzelf zitten. En ik hoop daarom dat dit lied ze mag inspireren. Ik bid dat dit lied niet alleen voor de mensen is die Jezus al kennen maar ook voor de mensen die Hem nog niet kennen.”

Innerlijke zoektocht

Marvin groeide op in een christelijk gezin en bleef ook in de tijd dat hij niet veel met het geloof deed altijd geloven in Jezus. “Ik had alleen nooit mijn eigen relatie met God opgebouwd en leefde eigenlijk alleen het geloof van mijn ouders”, aldus de muzikant. In zijn tiener- en studententijd verloor hij het geloof verder uit het oog. “In de afgelopen twee jaar ben ik pas echt een relatie gaan opbouwen met God.” Dit gebeurde nadat hij online naar een kerstnachtdienst keek in coronatijd.

Een paar maanden later op Vaderdag was hij voor het eerst sinds lange tijd weer bij een kerkdienst aanwezig. “Ik was zo geraakt door Gods aanwezigheid die dag. Mijn vader was toen inmiddels drie jaar overleden en ondanks die dag zo beladen was voelde ik me enorm getroost. Ineens kwam ook alles samen. De liedjes raakten mij enorm en ik werd herinnerd aan wat muziek voor mij betekent. Ik werd weer even dat kleine jongetje die in de kerk zijn liedje zong met zijn broer die hem begeleidde op gitaar. Beetje bij beetje kon ik mijn hart weer openen en begon ik christelijke liedjes te schrijven waaronder “I Choose You”, deelt Marvin.

Muziek en geloof

Het lied heeft een grote emotionele waarde voor Marvin. Het is niet alleen zijn getuigenis, maar herinnert hem ook aan de impact van het verlies van zijn vader. “Mijn vader was mijn allergrootste fan en volgde alles als het ging om mijn muziek. Geen optreden gemist en altijd vooraan. Hij geloofde in mij en in het talent wat ik heb gekregen. Toen mijn vader overleed was het voor mij een tijd lang erg moeilijk geweest om mij volledig te geven in mijn muziek.

Ik durfde mezelf niet meer zo te geven als ik eerder deed in de muziek – bang om alle emotie en verdriet niet de baas te zijn en te breken. Dit heb ik pas los kunnen laten toen ik weer meer met het geloof bezig was en ook de passie voelde voor het schrijven van mijn eigen worship liedjes. Voor mij voelt het alsof twee passies van mijn vader, het geloof en mijn muziek, hiermee samen zijn gebracht in mij.”

Over Marvin

Marvin Timothy is een 27-jarige singer/songwriter woonachtig in Gouda. Zijn passie voor muziek begon in een klein kerkje in zijn geboortestad Deventer waar hij iedere zondag met zijn ouders en oudere broer naartoe ging. Deze passie werd groter en groter en op 17-jarige leeftijd verhuisde Marvin naar Rotterdam om te studeren aan het conservatorium. Marvin begon veel live te spelen en zijn optredens gingen van bruiloften tot festivals en cafés tot tv-programma’s. Van muziek heeft hij zijn werk kunnen maken maar hij liet zijn geloof achter zich.

De afgelopen 3 á 4 jaar stonden voor Marvin volledig in het teken van een zoektocht naar wie hij is en wil zijn als artiest. Covers zingen doet hij nog altijd met veel plezier maar het verlangen naar het schrijven van meer eigen muziek is groot. Twee jaar geleden vond hij samen met zijn vrouw een kerk in Gouda. Zijn verlangen om meer met het geloof bezig te zijn sloeg over op zijn muziek en hij schreef ‘I Choose You’ als getuigenis voor zijn doop vorig jaar april. Een nieuwe start waarin hij heeft herontdekt waarom hij muziek maken zo leuk vindt.

De belangrijke dingen in het leven werden weer helder. Liefde voor God, liefde voor je medemens, liefde voor jezelf. Gods liefde voor ons is onvoorwaardelijk. Zowel voor de mensen die Hem al kennen als voor de mensen die Hem nog niet kennen. Dit is wat hij wil uitdragen met zijn muziek. Het maakt niet uit of je God al kent of niet want dit is voor alle harten die het nodig hebben.

Meer op: Facebook
Kijk ook op: Instagram

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies