Hoe werkt kindsponsoring bij hulporganisatie Compassion?

Compassion bevrijdt kinderen van armoede in Jezus’ naam via lokale kerken in 29 landen wereldwijd. Voor € 37,50 per maand steun je een kind in zijn of haar ontwikkeling en draag je bij aan onderwijs, gezondheidszorg, goede voeding en een veilig thuis. Het kind wordt opgenomen in een Compassion-project en krijgt daar van lokale medewerkers de hulp die het nodig heeft.

Jouw bijdrage heeft direct impact op je sponsorkind, maar ook op zijn of haar omgeving. Sponsoring is meer dan een maandelijkse gift. Met jouw gebed en brieven laat je een kind merken: ‘Je bent geliefd. Je mag er zijn. Je bent van waarde.’ Iets wat kinderen in kwetsbare situaties weinig te horen krijgen.

Brief

Je ontvangt ongeveer 2x per jaar een brief van je sponsorkind en iedere twee jaar een nieuwe foto. Je mag zelf kiezen hoe vaak jij een brief of kaart stuurt. Bij de verjaardag van je sponsorkind en vlak voor kerst ontvang je van ons een seintje om een kaart te sturen.

In welke landen werkt Compassion en waarom alleen daar?

Compassion werkt in 29 landen in Afrika, Azië, Midden-Amerika en Latijns Amerika. Aangezien armoedebestrijding een kwestie van lange-termijnverbinding is, werken we alleen in landen waar de politieke situatie stabiel genoeg is om continuïteit te bieden aan de projecten. Daarnaast werkt Compassion ook uitsluitend via lokale kerken. Zij moeten een langdurige samenwerking kunnen garanderen. Door verschillende omstandigheden is dat niet altijd het geval.

Moet je christen zijn om via Compassion een kind te sponsoren?

Nee, iedereen kan via Compassion een kind of student sponsoren. Hou er wel rekening mee dat kinderen in brieven kunnen schrijven over het geloof, kunnen vragen om gebed en/of eigen persoonlijke ervaringen met het geloof willen delen.

Waarom richt Compassion zich op de ontwikkeling van individuele kinderen en niet allereerst de gemeenschap?

In de afgelopen 70 jaar heeft Compassion ruimschoots ervaring opgedaan in ontwikkelingswerk. Wij hebben verschillende methoden om de armoedecirkel te doorbreken toegepast om tot de volgende conclusie te komen: Een veranderd persoon heeft veel meer impact op zijn of haar omgeving dan iemand wiens leefomstandigheden alleen zijn veranderd.

Het werkt! Gemeenschapsontwikkeling is belangrijk werk dat zich richt op deze externe omstandigheden en het is een belangrijke aanvulling op wat wij doen. Compassion richt zich echter op de individuele ontwikkeling van het kind. Uit onafhankelijk onderzoek (Onafhankelijk onderzoek door dr. Bruce Wydick, 2013) blijkt dat deze aanpak succesvol is. Sponsorkinderen die een Compassion-project hebben doorlopen volgen langer onderwijs dan kinderen buiten de projecten. Zij hebben meer kans op goede banen en groeien vaker uit tot stabiele leiders en beïnvloeders in hun omgeving.

Hoe besteedt Compassion haar giften?

Giften die aan een specifiek doel worden gegeven, worden ook aan dat doel besteed. Losse, extra giften aan je sponsorkind, de familie en het project worden gebruikt voor het doel waarvoor je het geeft. Compassion Nederland heeft het CBF Keurmerk. Dat houdt o.a. in dat een organisatie maximaal 25% van donaties aan fondsenwerving mag besteden. In 2022-2023 lag dat percentage bij Compassion op 6,7%. In ons jaarverslag lees je alles over onze bestedingen.

Meer weten of direct een kind sponsoren: Kijk hier
Deze kinderen zoeken een sponsor: Meer informatie
Web: www.compassion.nl
Beeld: Christelijknieuws

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies