Muziek die je bij blijft: Alpha & Omega van Adrian Snell

‘Alpha & Omega’ behoort tot de bekendste en meest geliefde werken van Adrian Snell. In Nederland hebben honderden koren het werk of delen ervan gezongen en niet voor niets was ons land het decor voor opnames van een nieuwe versie in 2017. Sindsdien heeft het wereldnieuws laten zien dat het werk niets aan actualiteit verliest. Sterker nog; de boodschap van ‘Alpha & Omega’ klinkt luider dan ooit op diverse plekken live in Nederland. Dan voert Adrian Snell het werk hier weer uit samen met een volledige band, koor en bijzonder voorprogramma.

Muziek die je jaren bij blijft, is zeldzaam. En muziek die decennia lang mensen aanspreekt en actueel blijft, is nog zeldzamer. De muziek van Adrian Snell heeft wat dat betreft iets echt unieks. ‘The Passion’ is jaar in jaar uit een favoriet van duizenden. Maar ook ‘Alpha & Omega’ werd een klassieker die honderden koren door de jaren heen zongen.

Oktober 2024

Het is waarschijnlijk zijn meest diepgaande, veelomvattende werk en in oktober krijgt Nederland de kans om het te beleven zoals het bedoeld was: met een groot projectkoor van The Choir Company, een hoogstaande band en natuurlijk Adrian Snell zelf. De ‘Alpha & Omega’ concerten vinden plaats van 4-6 oktober in Zwolle, Veenedaal en Oud-Beijerland

Veertig jaar geleden

Bijna veertig jaar geleden werd Adrian Snell geconfronteerd met een vraag: “Wat wil God tegen ons zeggen als kerk en vervolgens tegen ons allemaal in deze zo turbulente, verwarrende en soms angstige periode in onze geschiedenis?” Voor een antwoord ging Snell op muzikale ontdekkingstocht door de geschiedenis van God en een mensheid die regelmatig weg lijkt te zinken in duisternis.

Voor het eerst uitgevoerd in 1986 in Jeruzalem

‘Alpha + Omega’ werd voor het eerst uitgevoerd in 1986 in Jeruzalem. Het werd een indrukwekkend thema album met liedjes die op hun beurt klassiekers werden, zoals de titelsong en ‘I Am The Way’. ‘Alpha & Omega’ richtte de schijnwerpers op oorlog en lijden en de unieke positie die God in dat alles houdt, om uit te monden in een lied van hoop op een beloofde toekomst. In 2016 nam Adrian het werk zelfs opnieuw op om het muzikaal in de 21e eeuw te brengen. Het verscheen het als een ‘30th Anniversary Edition’.

Een klassieker

‘Alpha & Omega’ is door de jaren heen in Nederland ook onder koren een klassieker geworden. Duizenden hebben het werk gezongen. In oktober krijgen ook zij de kans om het opnieuw zo te beleven! En natuurlijk ontbreekt een projectkoor van The Choir Company (onder leiding van Maarten Wassink) dan niet. Adrian zal bovendien bijgestaan worden door een ervaren band met onder andere Frank van Essen. Wie ‘Alpha & Omega’ in zijn geheel beleeft, vergeet dat niet. Wees er dus snel bij, want de belangstelling voor deze avonden zal groot zijn!

Concertdata

4 oktober Veenendaal
5 oktober Oud-Beijerland
6 oktober Zwolle

Over Adrian Snell

Adrian Snell (Northwood, 1954) is een christelijke Engelse muzikant (piano, gitaar) en componist. In The Passion en The Virgin bewerkte hij respectievelijk het paas- en kerstverhaal. Beide muziekstukken werden herhaaldelijk live uitgevoerd. Tijdens Alpha & Omega begon een samenwerking met Dave Bainbridge en David Fitzgerald, die vanuit deze samenwerking de band Iona oprichtten.

Meer informatie: www.eventsforCHrist.nl
Foto: Toff-fotografie / Tobias Huizing

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies