Prisca-Sarah legt het evangelie uit aan tieners in Balboa Panama

Medewerkers van de Ship Ministry hebben zich bij bemanningsleden aangesloten voor een bezoek aan een school genaamd El hijo del carpintero, wat ‘de timmermanszoon’ betekent. Diana Garcia, een van de leraren van de school, legde uit dat de tieners liefde en leiding nodig hebben, wat in veel van hun thuisomgevingen ontbreekt.

Het team wist dat de studenten uit moeilijke achtergronden komen en behoefte hebben aan richting en hoop. Bij het ontmoeten van de leraar, leerden de bezoekers dat de school de laatste kans is dat de leerlingen een opleiding volgen. Omdat de meesten op grote afstand wonen en uit gezinnen met lage inkomens komen, is de opkomst slecht, omdat veel studenten zich geen vervoer kunnen veroorloven om elke dag naar de les te gaan.

Na gehoord te hebben van de problemen waar de school mee te maken heeft, probeerden de bemanningsleden om de aandacht van de studenten te trekken. In het begin bleek dit het geval te zijn, maar toen Prisca-Sarah Baligand (Frankrijk) het evangelie ging delen, werd het hele klaslokaal stil. Prisca-Sarah gebruikte visuele hulpmiddelen om uit te leggen dat onze zonde, die we misschien als klein of groot zien, ons toch van God scheidt. Ze vertelde de tieners dat onze Vader die ons heeft geschapen zoveel van ons houdt dat hij door Jezus Christus ons de kans heeft gegeven om voor Hem te kiezen en verlossing te krijgen.

Jessica Brown (Jamaica) deelde haar persoonlijk verhaal en sprak over worstelingen, pijn en mishandeling die ze had doorgemaakt – en het ervaren van Gods genade en troost in haar leven. De studenten waren gefascineerd door wat Jessica deelde en vooral een jonge student leek erg ontroerd, omdat ze een soortgelijk verhaal heeft.

Na afloop vertelde Diana de vrijwilligers: “Ik heb het gevoel dat we lege harten hebben gevuld in de school. Deze kinderen verlangen ernaar om geliefd te worden. Het was Gods genade die ons zegende. Toen we baden, opende ik mijn ogen en kon ik zien dat de kinderen aandachtig in gebed waren. De boodschap was prachtig, het was een wonder.” vertelde ze de bemanning. “Moge de boodschap van hoop die je brengt de wereld bereiken.”

Redactie Christelijknieuws – OM Ships
Operatie Mobilisatie
23-08-2018
Evangelisatie
https://www.omships.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies