MENU
NPO wil voorgenomen bezuinigingen op EO-titels terugdraaien

NPO wil voorgenomen bezuinigingen op EO-titels terugdraaien

04 sep

De voorgenomen bezuinigingen op de geloofsprogramma’s De Kist, Adieu God, De verandering en Ik mis je wil de NPO terugdraaien. Dat heeft Arjan Lock (voorzitter raad van bestuur EO) vandaag aan het EO-personeel bekendgemaakt. Wel worden de bezuinigingen op de Nederland Zingt Dag, EO Jongerendag en De Nationale Bijbelquiz doorgevoerd.

“De NPO is ontvankelijk gebleken voor onze argumenten. Ook de NPO ziet in dat er niet disproportioneel op levensbeschouwelijke programma’s bezuinigd moet worden. We zijn erg dankbaar met deze voorlopige uitkomst”, vertelt Lock.

De bezwaarprocedure die de EO eerder tegen de NPO begonnen was, is met dit akkoord voorlopig van tafel. Toch blijft er volgens Lock nog alle reden tot waakzaamheid: “Je voelde de afgelopen maanden ineens hoe kwetsbaar een genre is dat voor ons heel belangrijk is. De urgentie van dat verhaal blijft wel overeind staan. Het kostte heel veel energie om de beleidsmakers van het nut van programma’s over religie te overtuigen.”

Lock vervolgt: “Er is bij de NPO een beeld ontstaan dat er te veel geld naar het protestantisme gaat. Wij hebben veel moeite moeten doen om duidelijk te maken dat de EO niet de spreekbuis van het protestantisme is, maar een omroep die het gesprek over religie en zingeving gaande wil houden voor heel Nederland. Want daar gaat het ons om: dat we het geloofsgesprek voeren met en voor de hele Nederlandse bevolking. De Verandering is een mooi bijvoorbeeld van een titel waar meer dan de helft van de kijkers geen kerkelijke betrokkenheid heeft.”

Datum: 4 september 2018
Auteur: Evangelische Omroep
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: