MENU
Een mooie ontmoeting met kinderen in een weeshuis

Een mooie ontmoeting met kinderen in een weeshuis

08 sep

Ondanks dat het een vrije dag was, besloot een kleine groep Logos Hope-bemanning een weeshuis te bezoeken. Niet alle kinderen daar zijn weeskinderen. Sommigen zijn getuige geweest van geweldsmisdrijven zoals moord, de vrijwilligers zagen dat de kinderen getraumatiseerd waren en afwijkend gedrag vertoonden.

Nadat de directeur toestemming had gegeven om met de jongeren te praten, kwamen de vrijwilligers van het schip voorbereid met een programma om tijd door te brengen en liefde te tonen als een zegen voor de mensen in het centrum. "Hun aandacht trekken was niet eenvoudig", zegt Wan Li Haw (Oost-AziŽ-Pacific).

De sfeer veranderde toen Christa Shipman (VS) het evangelie via haar eigen levensverhaal begon uit te leggen. Christa vertelde dat ze uit een groot gezin komt, wat betekent dat ze soms het gevoel heeft dat ze is vergeten. Ze legde ook uit dat dit soms betekende dat ze het zich niet kon veroorloven dingen te kopen die ze wilde.

Christa vertelde de kinderen: "God houdt zoveel van mij, en mijn ouders houden ook van mij. God geeft om jou en het doet er niet toe hoe je familie eruit ziet, of welke problemen je hebt gehad, omdat God zijn Zoon Jezus stuurde om zijn liefde voor ons te tonen. Wanneer je je eenzaam voelt, kun je met God praten. "

Toen ze de reactie van haar publiek beschreef, zei Christa: "Ze keken allemaal naar me en ze zwijgen, ik kon zien dat zij en hun leraren geraakt waren door de boodschap." Het leek de vrijwilligers van Logos Hope dat het onderwerp echt binnen kwam en het evangelie raakte de kinderen persoonlijk aan.

Om meer tijd met de kinderen door te brengen, verdeelde het team hen in groepen van hetzelfde geslacht voor meer persoonlijke discussie. "Ik kon zien dat ze echt liefde nodig hadden," zei Wan Li. "Ze zouden ons veel knuffelen en bleven onze aandacht trekken. Toen we probeerden te vertrekken, wilden ze niet dat we weggingen en vroegen we wanneer we terug zouden komen. '

Hoewel de bemanningsleden toegaven dat ze aan het eind van de dag erg moe waren, waren ze blij dat ze liefde konden delen en hoopten ze op kinderen en tieners die behoefte hadden aan genegenheid en goede invloeden.

Datum: 8 september 2018
Auteur: Operatie Mobilisatie
Foto: Operatie Mobilisatie
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: