MENU
Heruitgave TELOS-vertaling van het Nieuwe Testament

Heruitgave TELOS-vertaling van het Nieuwe Testament

06 sep

De Telos-vertaling is een leesbare en betrouwbare woordelijke vertaling van het Nieuwe Testament in het Nederlands. In 1982 is bij uitgeverij Medema, thans onderdeel van uitgeversgroep Royal Jongbloed, de Herziene Voorhoeve-vertaling verschenen, bij velen bekend als de ‘Telos-vertaling’. Sinds enkele jaren was deze vertaling van het Nieuwe Testament niet meer verkrijgbaar.

Grace Publishing House presenteert nu een vernieuwde heruitgave van deze bijbelvertaling. Deze uitgave van het Nieuwe Testament heeft een eigen geschiedenis. Het is gebaseerd op de vierde herziening van de zgn. Voorhoevevertaling, waarvan de eerste versie in 1877 tot stand was gebracht door verschillende leden van de familie Voorhoeve.

De uitgangspunten van deze herziening waren onder andere: een vertaling te bieden die, uitgaande van het geloof in de woordelijke inspiratie van de Schrift, zo nauw mogelijk aansluit bij de grondtekst, en die toch leesbaar en begrijpelijk blijft.

Deze uitgave van het Nieuwe Testament heeft een eigen geschiedenis. Het is de vierde herziening van de zgn. Voorhoeve-vertaling, waarvan de eerste versie in 1877 was tot stand gebracht door verschillende leden van de familie Voorhoeve.
De uitgangspunten van deze herziening zijn nog steeds: een vertaling te bieden die, uitgaande van het geloof in de woordelijke inspiratie van de Schrift, zo nauw mogelijk aansluit bij de grondtekst, en die toch leesbaar en begrijpelijk blijft.
Getracht is die begrijpelijkheid nog te vergroten door middel van eigentijds woordgebruik, verklarende voetnoten, historische toelichtingen en talloze Schriftverwijzingen.
De gebruikte Griekse tekst is gebaseerd op de nieuwste kennis van de Bijbelhandschriften.
Enkele uiteenzettingen over de Goddelijke inspiratie en de canoniciteit van de boeken van het Nieuwe Testament onderstrepen de bedoeling van deze uitgave: de oorspronkelijk geschreven tekst van het Nieuwe Testament zo nauwkeurig en zo dicht mogelijk bij de Nederlandstalige lezer te brengen als het Woord van God, dat de zondaren behoudt en christenen opbouwt in de waarheid die in Jezus is.

TELOS-vertaling, Vivella Charme 4712 bruin,
50-grams Bijbelpapier,
560 pag., € 27,95
ISBN 9789492234452 (bruin)

TELOS-vertaling, Vivella Charme 4913 blauw,
50-grams Bijbelpapier,
560 pag., € 27,95
ISBN 9789492234469 (blauw)

Datum: 6 september 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Website: http://www.gracepublishinghouse.com/uitgaven/telos-vertaling-nieuwe-testament/

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer