Veel nieuwe meesters van start aan de Pabo CHE

Dit hogeschooljaar zijn er 48 mannen gestart aan de opleidingen Leraar Basisonderwijs van de CHE. Met 34% jongens in het eerste jaar groeit het aandeel jongens hard door. Eerdere jaren lag het % mannen tussen de 25% en 30%.

Het speciale programma 100% Meesterproof (HMP) verbindt de mannen van alle jaarlagen tijdens de studie op de CHE. Na een gezamenlijke introductieweek met alle Pabo-studenten, gaan de mannen eind september voor een avontuurlijke tweedaagse naar België.

Nieuwe meesters Pabo CHE

Siebe van der Kooij is docent Bewegingsonderwijs aan de Pabo en organiseert samen met collega Theo Dekker de HMP-activiteiten: “Het aandeel mannen in de Pabo-opleiding blijft groeien. Het helpt dat er in de opleiding Leraar Basisonderwijs meer aandacht is voor onderwerpen zoals leiderschap, wetenschap en techniek. Daarnaast is het nog steeds heel belangrijk dat de mannen van de opleiding elkaar ontmoeten. Om elkaar fysiek meer uit te dagen, elkaar te stimuleren tijdens de opleiding en te bezinnen op je rol als meester. Daarom organiseren we veel verschillende activiteiten door het jaar heen zoals hiking, voetbaltoernooien, film- en pizza-avonden.”

Voorbeelden

Er is grote vraag naar leerkrachten en in het bijzonder naar meesters. Er zijn te weinig meesters voor de klas, terwijl jongens juist voorbeelden nodig hebben. Daarom biedt de CHE een aanvullend 100% Meesterproofprogramma (HMP) naast de opleiding om mannen te trekken en te behouden in het onderwijs. HMP draagt bij aan de vorming van toekomstige christelijke meesters. Bij de activiteiten staat fysieke en geestelijk uitdaging en gezelligheid centraal.

CHE Cristelijke Hogeschool Ede
CHE
06-09-2018
Onderwijs
https://www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies